• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEČ: Zimonjić i Nestor "u kanalu"

Jedan od dva najbolja dubla svijeta u posljednje tri godine, nalazi se "u kanalu" od eliminacije u četvrtfinalu US Opena početkom septembra.

 BEČ: Zimonjić i Nestor "u kanalu" Izvor: MONDO

Od tada, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor ne uspijevaju da dobiju meč!

Posljednji od tri poraza u nizu Srbin i Kanađanin doživijeli su u utorak u prvom kolu ATP turnira u Beču, koji pripada Seriji 250. Bolji od do skoro najboljih na svijetu bili su Amerikanac Džon Ajzner i Australijanac Džordan Ker sa 2:1 - 4:6, 7:6, 10:6.

Ajzner i Ker izbacili su prve nosioce sa 574.750 dolara vrijednog turnira bez da su im oduzeli servis za sat i 30 minuta igre.

Poslije dobijenog prvog seta sa jednim brejkom (6:4), Zimonjić i Nestor su ušli u taj-brejk drugog seta i tamo bili tijesno poraženi sa 10:8.

Po istom, taj-brejk sistemu, odigran je i skraćeni, treći set, u kojem su ponovo Ajzner i Ker bili bolji i dobili ga sa 10:6, tako da će se u drugom kolu sastati sa Italijanima Andreasom Sepijem i Simoneom Vanjozijem. Pobjednici dubla u Beču podijeliće 29.000 dolara.

Zimonjić i Nestor prije Beča, gubili su na startu turnira u Šangaju i Pekingu, a posljednju titulu, sedmu ove sezone, osvojili su sredinom avgusta u Sinsinatiju.

U Beču, u singl konkurenciji, nastupa i Janko Tipsarević, koji je na turnir doputovao pun samopouzdanja poslije plasmana u prvo ATP finale u karijeri, prošlog vikenda u Moskvi. Prije toga, Tipsarević je osvojio čelendžer u Monsu i igrao četvrfinale ATP turnira u Mecu, tako da spreman dočekuje prvo kolo Beča gdje će se u srijedu sastati sa osmim nosiocem, Džonom Ajznerom.

Amerikanac, koji je u dublu eliminisao Jankovog Dejvis kup kolegu Zimonjića, zauzima 39. mjesto na ATP listi singl igrača, što je za sedam mjesta viši plasman od Tipsarevićevog. Njih dvojica nikada se nisu sastajali.

Pobjedniku singla u Beču pripada 250 ATP poena i 86.500 evra.

( MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC