• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agasi: Uzimao sam drogu, morao sam

Nekadašnji prvi reket svijeta Andre Agasi priznao je u novoj autobiografiji da je namjerno koristio drogu "met" zbog koje je "pao" na doping testu.

 Agasi: Uzimao sam drogu, morao sam Izvor: MONDO

Osmostruki osvajač Gren Slem turnira uzimao je rekreacionu drogu kristal metamfetamin, popularni "met", kada mu je karijera stagnirala 1997. godine, ali je uspio da uvjeri Udruženje profesionalnih tenisera (ATP) da je to bilo slučajno.

Časopis "Pipl (People)" prenosi dijelove Agasijeve autobiografije "Otvoreno: Autobiografija", u kojoj je osim konzumiranja "meta" opisao i probleme zbog gubitka kose, te dvogodišnji brak s glumicom Bruk Šilds.

Tridesetdevetogodišnji Ameriknac je izjavio da je primio telefonski poziv od ljekara iz ATP-a, koji mu je rekao da je "pao" na doping testu zbog "meta".

"Moje ime, moja karijera, sve je bilo na ivici. Šta god sam postigao, sve za što sam radio, moglo je da postane veliko ništa", napisao je Agasi i dodao da je slagao kako je slučajno uzeo piće koje je pio njegov bivši asistent Slim.

"Rekao sam da je Slim, kojeg sam otpustio, poznati narkoman i da je često 'podebljavao' svoje piće s metom, što je bilo istina. A onda sam došao do glavne laži - rekao sam da sam slučajno popio njegovo piće i nenamjerno uzeo drogu. Sad me je naravno zbog svega jako stid".

ATP je slučaj razmatrao, ali je odlučio da vjeruje Agasiju, koji je jedan od najboljih igrača "bijelog sporta" u istoriji.

Međutim karijera mu je "zapela" 1997. godine zbog povrede članka. Tada je pao na 122. mjesto na ATP listi. U knjizi je priznao da je tada patio od gubitka samopouzdanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC