• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Francuzi osvojili Čair

Reprezentacija Srbije nije uspjela da uveliča jubilej nacionalnog rukometnog saveza pobjedom nad aktuelnim svjetskim i olimpijskim prvakom.

 RUKOMET: Francuzi osvojili Čair Izvor: MONDO

Francuska je pred punim tribinama niške dvorane Čair zasluženo savladala "orlove", rezultatom 34:28 (18:12).

Najefikasniji su sa po sedam golova bili Momir Ilić kod Srbije, a rođeni Nišlija, Nikola Karabatić, u gostujućem sastavu.

Izabranici Seada Hasanefendića vodili su samo jednom - 1:0 - a već u 13. minutu na semaforu je pisalo 3:9. "Trikolori" su maksimalnih osam golova prednosti imali početkom drugog poluvremena (16:24), a onda se Srbija vratila u meč serijom od 5:0.

Nastavili su srpski rukometaši da igraju po francuskom receptu, sa jakom odbranom, brzo i efikasno, što ih je u 50. minutu dovelo na samo gol zaostatka - 25:26.

"Orlovi" su držali priključak do rezultata 27:28 (Karabatić im sa dva pogotka nije dao šansu za izjednačenje), a onda se vratili greškama iz prvog dijela utakmice. To su prekaljeni francuski rukometaši iskoristili da postignu šest golova - dva sa igračem manje - dok u isto vrijeme nisu primili nijedan.

Povrijedio se u finišu odlični Aleksandar Stojanović, pa je pod znakom pitanja njegovo učešće na Panon kupu u Mađarskoj, koji počinje već u četvrtak.

"Bilo je velikih amplituda u našoj igri. Imali smo dobre momente, ali se vidjelo da je Francuska mnogo brža ekipa i da igra moderniji rukomet. Dosta toga moramo da promijenimo, da bismo došli na njihov šampionski nivo", rekao je za RTS selektor Srbije Hasanefendić.

Evropsko prvenstvo u Austriji predstoji za samo tri mjeseca, pa se postavlja pitanje hoće li novi strateg imati vremena da ispravi loše stvari u igri Srbije.

"Neće biti mnogo vremena. Mi tokom noći putujemo u Mađarsku, da bismo poslije podne igrali prvu utakmicu na turniru. Pokušaćemo da kroz te mečeve i na završnim pripremama učinimo sve da se na EP predstavimo u najboljem svjetlu".

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC