• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatni Štefanek ode u studente, uči da bude trener

Autor mondo.rs

Srpski rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, upisao studije na Fakultetu za sport, na studijskom programu osnovnih akademskih studija Trener u sportu.

Srpski rvači Davor Štefanek i Viktor Nemeš od danas su studenti Fakultetu za sport Univerziteta "UNION - Nikola Tesla" iz Beograda,

Njima će se priključiti još jedan član reprezentacije Srbije, Aleksandar Maksimović, koji je bio sprečen da prisustvuje današnjoj svečanosti zbog takmičarskih obaveza u nemačkoj Bundesligi.

Srpski olimpijski šampion ni nakon velikog uspeha koji je postigao braneći boje Srbije, nema vremena za odmor, već je odmah počeo da razmišlja o budućoj trenerskoj karijeri.

Osnovna misija i ideja vodilja Fakulteta za sport jeste da kroz kvalitetno akademsko obrazovanje sportskih stručnjaka podigne kvalitet rada u srpskom sportu, podrži vrhunske i perspektivne sportiste i sportske stručnjaka, stvarajući im ambijent koji usklađuje akademske obaveze sa onim koje nameće profesionalno bavljenje sportom.


"Čovek ceo život treba da uči i da ide napred. Mnogo korisnih stvari što se tiče sporta ne znam i baš zato će mi Fakultet za sport pomoći da u Tokiju osvojim dve medalje, što je moj primarni cilj. Želim da rvači u budućnosti nastave sa dobrim rezultatima, a ja želim da u svojstvu trenera budem uz njih. Da bih mogao da im pomognem na pravi način, važno je da neke stvari počnem da učim. Mnogo toga mogu da im kažem iz iskustva, ali mnogo toga se mora naučiti, jer sport neprestano napreduje i uvek postoji nešto novo čime možemo unaprediti trenažni proces", rekao je Štefanek, koji će za 11 dana napuniti 31 godinu.

Viktor Nemeš, rvač u kategoriji do 75 kg, saglasan je sa svojim kolegom, prijateljem i budućim trenerom.

"Neophodno je razmišljati unapred. Nakon profesionalne sportske karijere, koja traje relativno kratko, treba otvoriti nova vrata i vidike. Nikad se ne zna, možda će Davor jednog dana voditi seniorsku selekciju, ja juniorsku, a naš Aleksandar Maksimović kadetsku", rekao je Nemeš kroz osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC