• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): "Ribari" upecali bronzu

Rukometaši Islanda osvojili su treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Austriji. Od 17 sati za zlato igraju Hrvatska i Francuska.

 RUKOMET (EP): "Ribari" upecali bronzu Izvor: MONDO

U utakmici za bronzu "ribari" su pobijedili Poljsku sa 29:26 (18:10) i stigli do prve medalje na šampionatima Evrope. Prije ovog takmičenja najveći uspjeh bilo im je četvrto mjesto, osvojeno prije osam godina u Švedskoj.

Poučeni iskustvom sa prve dvije utakmice na turniru protiv Srbije i Austrije, Island nije dozvolio veliki preokret Poljske, iako je bio blizu da "prokocka" ubjedljivo vođstvo iz prvog poluvremena.

Island je odlično odigrao prvi dio, poslije kojeg je imao čak osam golova prednosti (18:10). "Ribarima" je sve polazilo za rukom, pogotovo Gudjonu Valuru Sigurdsonu, koji je za prvih 30 minuta postigao čak sedam golova iz igre (ukupno osam).

Poljska je povela u drugom minutu (1:0), ali je do narednog gola čekala punih sedam minuta, kada je Bartoš Jurečki uspio da smanji na 4:2. Island je polako uvećavao svoju prednost i činilo se da neće imati velikih problema da stigne do medalje.

Opuštenost sa jedne i mnogo veća angažovanost sa druge strane uticali su na to da publika u Beču, ipak, uživa u uzbudljivoj završnici.

Prednost Islanda se topila iz minuta u minut. Poljska je poslije serije od 6:0, došla na "minus dva" (18:20), a do kraja meča u tim trenucima bilo je nešto manje od 20 minuta.

Otstrvljani su uspjeli da iskoriste nekoliko grešaka Poljaka i da čvrstom igrom ponovo vrate ubjedljivu prednost (23:18 i 24:19), ali ne i da je zadrže. Pitanje pobjednika riješeno je tek u posljednjem minutu susreta.

Poljska je minut i po prije kraja imala priliku da priđe na samo gol zaostatka, ali je junak bio drugi golman Hreidar Gudmundson, sa pet odbrana u momentima kada se rezultat lomio.

Slavomir Žmal ponovo je bio odličan sa 16 odbrana, a po četiri gola za Poljsku postigli su Bartoš i Mihal Jurečki i Tomaš Tlučinski.

Najefikasniji igrač na meču bio je Sigurdson.

Francuska je pobijedila Hrvatsku 25:21 (12:12) u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i objedinila sve tri titule.

Najviše trofeja ima Švedska, koja je četiri puta bila prvak Evrope. Pored Frncuske, titulu su po jednom osvajali Rusi, Nijemci i Danci, koji su u Austriji branili trofej.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC