• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP ZAGREB: Troicki se mučio, ali ušao u četvrtfinale

Još pobjeda dijeli Viktora Troickog od odbrane bodova i novog plasmana u polufinale ATP turnira u Zagrebu.

 ATP ZAGREB: Troicki se mučio, ali ušao u četvrtfinale Izvor: MONDO

U srijedu popodne, srpski teniser pošteno se namučio protiv Mihaila Kukuškina, ali je poslije sat i 46 minuta uspio da izbori mjesto u četvrtfinalu Zagreb Indorsa.

Rus, koji je izabrao da igra za Kazahstan, nije bio lagan protivnik za četvrtog nosioca u prijestonici Hrvatske. Na kraju, Troicki je dobio Kukuškina sa 2:0 (7:5, 7:5).

Beograđanin je mogao i ranije da završi meč, jer je pri rezultatu 5:4 u drugom setu servirao za pobjedu, ali je taj gem izgubio sa "nulom" i pružio 124. teniseru svijeta da se potpuno vrati u set, možda i meč (5:5). Troicki je, ipak, povratio brejk prednosti u narednom gemu, a onda novu šansu da servisima završi neugodan duel i iskoristio.

U borbi za polufinale i garantovanu zaradu od 19.450 evra, 22-godišnji Troicki će se sastati protiv pobjednika duela Mihael Berer (Njemačka) - Petar Jelenić (Hrvatska). Ni protiv jednog od ovih igrača, Troicki nije igrao do sada na ATP nivou, ali je 2006. godine na fjučersu u Zagrebu izgubio od vršnjaka iz Splita, Jelenića (7:5, 3:6, 6:1).

Od tada, Troicki je znatno više napredovao, bio je 24. na planeti, a sada je 31, dok je Jelenić 544. na ATP listi i do glavnog žrijeba stigao je nakon što mu je organizator uručio specijalnu pozivnicu. On se za pruženu šansu "zahvalio" pobjedom nad Srbinom Ilijom Bozoljcem u prvom kolu (7:6, 7:5).

Ukoliko mu protivnik bude Berer (65. ATP), Troicki će takođe imati priliku da "osveti" jednog zemljaka. Nijemac je u prvom kolu pobedio Janka Tipsarevića sa 7:6, 6:3.

U prvom setu, Troicki i Kukuškin imali su po tri brejk prilike, s tim što je Srbin iskoristio jednu i poveo sa 1:0. Drugi set počeo je u boljoj igri Troickog, koji je redao brejk lopte, ali ne i brejkove. Četvrtu priliku da oduzme servis protivniku, u sedmom gemu je iskoristio, poveo sa 4:3, potom i 5:4 i tada tek dozvolio protivniku tri uzastopne brejk šanse, od kojih je 23-godišnji Kukuškin iskoristio već prvu.

Kukuškin je rođen u Volgogradu, ali je za rezidenciju izabrao Astanu, a za državu - Kazahstan.

Titulu na 398.250 evra vrijednom turniru u zagrebačkom Domu sportova brani polufinalista ovogodišnjeg Australian Opena, Hrvat Marin Čilić, koji je prošle sezone u polufinalu pobijedio zemljaka Marija Ančića.

U prvom kolu petog izdanja Zagreb Indorsa, Troicki je pobijedio Rajnera Šitlera sa 6:3, 6:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC