• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan u četvrtfinalu Evrolige!

Vaterpolisti Partizana novom pobjedom nad Olimpijakosom 10:9 u Atini plasirao se u četvrtfinale Evrolige. Istorijska pobjeda Voše!!!

 VATERPOLO: Partizan u četvrtfinalu Evrolige! Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana gaze redom u Evropi i prva su ekipa koja se plasirala u četvrtfinale Lige šampiona.

Pobjedom nad Olimpijakosom u Atini 10:9 (3:4, 5:2, 1:2, 1:1), šampion Srbije ušao je među osam najboljih u Evropi.

Nije to bila kvalitetna predstava crno-bijelih, ali je presudio suvi kvalitet. Partizan je bolji od Olimpijakosa i to mu je, poslije Beograda (8:3), pokazao i u Atini.

Olimpijakos je poveo 2:0, ali su se igrači Partizana vratili u igru, izjednačili na 2:2, da bi prvak Grčke prvi dio meča dobio 4:3, prije svega zbog nešto opuštenije igre beogradskog tima u odbrani.

U drugoj četvrtini pravi Partizan. Preokrenuli su crno-bijeli rezultat u svoju korist, poveli a do kraja tog dijela su napravili i dva gola razlike - 8:6. Od te četvrtine Partizan nije ispuštao vođstvo, a Grci su uspjeli samo još jednom da stignu do izjednačenja.

Tvrda borba vodila se u trećoj četvrtini, ali je Olimpijakos uspio da se približi na gol zaostatka - 9:8.

Dobro poznati sudijski par Tulga (Turska) - Kiselji (Mađarska) pomogao je malo Olimpijakosu da možda ugrozi trijumf Beograđana, jer je gotovo svaki napad završavao sa isključenjem jednog igrača Partizana (Grci su imali čak pet napada više sa brojčanom prednošću od crno-bijelih), a često se dešavalo da bude dosuđen kontrafaul čim bi crno-bijeli krenuli u napad.

Ipak, čvrsta odbrana crno-bijelih odbila je sve atake domaćina za četvrtu pobjedu i plasman među osam najboljih u Evropi.

Najefikasniji igrač meča, po običaju, bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, ali su podjednako dobri bili i Vladimir Vujasinović, koji je majstorski asistirao i pogađao, kao i Stefan Mitrović i centar Miloš Korolija.

Ono što je bilo možda i najjače oružje crno-bijelih bio je napad sa igračem više. Upravo ono što je bila najslabija karika u igri Partizana do sada, u Pireju je funkcionisalo gotovo perfektno.

PARTIZAN: Andrija Prlainović četiri, Stefan Mitrović, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija po dva.

OLIMPIJAKOS: Andrija Komadina tri, Hadžiteodoru i Jorgos Afrudakis po dva, Milonakis i Hristos Afrudakis po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan - 6/8; Olimpijakos - 5/13.

PETERCI: Olimpijakos 1/1.



VOJVODINA POBIJEDILA BARSELONETU!

Vaterpolisti Vojvodine nastavljaju da pomjeraju granice! U četvrtom kolu Grupe A Evrolige, Voša je pobijedila ekipu Barselonete ili bolje reći reprezentaciju Španije 11:9 (2:1, 1:1, 4:5, 4:2) i osvojila prve bodove u elitnom evropskom takmičenju!

Govorili su vaterpolisti Vojvodine uoči početka Evrolige, a plasman u to takmičenje samo po sebi je bio podvig, da će iskoristiti ovu priliku za učenje i da će pokušati da nekome zagorčaju život. A njihov potencijal i kvalitet osjetila je strašna Barseloneta!

Izvanredno i vrlo zrelo je igrala Vojvodina tokom cijelog meča. Od starta, Vojvodina je bila u prednosti, najprije 2:1, potom 3:2, da bi početkom treće četvrtine stigla i do dva gola prednosti 5:3. Ipak, iskusni španski vaterpolisti uspjeli su da vrate meč u egal (5:5, 6:6, 7:7).

Ali, veliko srce mladih vaterpolista Vojvodine ih je odvelo do sjajnog trijumfa. Ponovo je Voša imala dva gola prednosti (9:7), Barseloneta se vraća na 9:9, ali Miroslav Ranđić i Petar Filipović postižu odlučujuće golove za veliko slavlje.

Po tri gola za Vojvodinu postigli su Petar Filipović, Boris Vapenski i Srđan Vuksanović, a po jedan Miloš Vukićević i Miroslav Ranđić.

Vojvodina nije izgubila sve (doduše teoretske) šanse za prolaz u četvrtfinale Evrolige, ali to bi zaista bio san. I ovo je super!

Ovoj pobjedi Vojvodine, najviše su se poradovali vaterpolisti zagrebačke Mladosti, koji su u srijedu ponovo poraženi od Jadrana iz Herceg Novog, ali i dalje imaju šanse da stignu Barselonetu.

U narednom kolu, Vojvodina 14. februara dočekuje Jadran iz Herceg Novog.

Od ostalih mečeva 4. kola Evrolige izdvojićemo i pobjedu Pro Reka u gostima protiv Egera 11:7, a najzaslužniji za trijumf bio je kapiten srpske reprezentacije Vanja Udovičić koji je postigao četiri gola (šut iz igre 100 odsto četiri od četiri!).

Pro Reko je zakoračio u četvrtfinale...

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA A:

Jadran HN - Mladost 7:5
Vojvodina - Barseloneta 11:9

Tabela: Jadran 9, Barseloneta 7, Mladost 4, Vojvodina 3.

GRUPA B:

Primorac - Vašaš (u toku)
Jug - Panionios 14:6

Tabela: Primorac (-1) 7, Jug 7, Vašaš (-1) 3, Panionios 3.

GRUPA C:

Olimpijakos - Partizan 9:10
Budva - Honved 14:6

Tabela: Partizan 12, Budva 6, Olimpijakos 3, Honved 3.

GRUPA D:

Šturm - Sintez 7:5
Eger - Pro Reko 7:11
/Vanja Udovičić 4, Filip Filipović i Slobodan Nikić po jedan/

Tabela: Pro Reko 10, Sintez 6, Eger 4, Šturm 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC