• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berer "pozdravio" i Troickog

Viktor Troicki nije uspio da se plasira u polufinale turnira u Zagrebu, jer je u petak poražen od Njemca Mihaela Berera - 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

 Berer "pozdravio" i Troickog Izvor: MONDO

Prije početka meča je bilo pitanje "ko će koga da osveti", s obzirom na to da je Troicki u prvom kolu eliminisao Bererovog zemljaka Rajnera Šitlera, dok je Berer bio bolji od Janka Tipsarevića.

Na terenu je odgovor bilo lako naslutiti već od prvog gema, pošto je 65. teniser svijeta rutinski osvajao gemove na svoj servis, dok je Troicki bio prilično indisponiran i u skoro svakom gemu je morao da spašava jednu ili dvije brejk lopte.

Uostalom, procenat osvojenih poena na ubačen prvi servis (84:63) i ukupan broj osvojenih poena (70:56) jasno ilustruje događanja u zagrebačkom Domu sportova.

Berer je do zasluženog brejka stigao u idealnom trenutku - pri vođstvu od 5:4, čime je uspješno priveo kraju prvi set.

Viktor je tek sredinom drugog seta stvorio sebi šansu da uradi nešto više. Međutim, Berer je taj napad lako odbio i u sljedećem gemu oduzeo servis protivniku (5:3). Ostalo je samo da dobro odservira četiri poena, što je on i učinio.

Njemački teniser iskoristio je dvije od deset brejk lopti, dok je Troicki, četvrti nosilac turnira, imao samo jednu na cijelom meču!

Srpski internacionalac objektivno je imao otvoren put do finala, pošto bi u polufinalu igrao sa Filipom Pečnerom (Njemačka) ili Lukašom Lackom (Slovačka), dok se u drugoj polovini žreba nalaze Marin Čilić, Ivo Karlović i Jirgen Melcer.

Ovako, moraće da se zadovolji novčanom nagradom u iznosu od 11.140 evra, dok ga na ATP listi vjerovatno čeka blagi pad zbog gubitka 45 bodova.

Troicki je prošle godine u Zagrebu stigao do polufinala, gdje ga je pobjedio Čilić.

(MONDO, foto: zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC