• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ponovo na terenu, igra u Roterdamu

Novak Đoković postavljen za prvog nosioca turnira u Roterdamu. Prvi put će se pojaviti kao drugi teniser svijeta. Igraju i Troicki i Tipsarević.

 Đoković ponovo na terenu, igra u Roterdamu Izvor: MONDO

Poslije nešto više od sedam dana pauze, Novak Đoković će, prvi put kao drugi teniser svijeta, učestvovati na ATP turniru.

U ponedeljak 8. februara, počinje turnir u Roterdamu, a Đoković je prvi nosilac. Na turniru će igrati i Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Iako je dobio status prvog nosioca, srpski teniser neće biti slobodan u prvom kolu, gdje ga očekuje Ukrajinac Sergej Stahovski, 66. igrač ATP liste, sa kojim se do sada sastao samo jednom, u drugom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa (tada je bilo 6:3, 6:4, 6:1 za Novaka).

Ako pobijedi u uvodnom meču, Đokovića u drugom kolu očekuje bolji iz duela između Marka Kjudinelija (Švajcarska) i Mikaela Ljodre (Francuska).

U nastavku takmičenja projektovani rivali Novaka su:

Četvrtfinale: Tomi Robredo (Španija, 5), Janko Tipsarević (Srbija)
Polufinale: Gael Monfis (Francuska, 4), Mihail Južnji (Rusija, 6)
Finale: Nikolaj Davidenko (Rusija, 2), Robin Soderling (Švedska, 3), Ivan Ljubičić (Hrvatska, 7), Viktor Troicki (Srbija, 8)

Biće ovo treće učešće srpskog tenisera u Roterdamu. Prije četiri godine (2006.) Đoković je poražen u četvrtfinalu, dok je 2007. bio polufinalista.

S obzirom da prošle godine nije učestvovao na "ABN AMRO World Tennis Tournament", Đokoviću će svaka pobjeda donijeti nove bodove na rang listi.

Turnir se igra u dvorani za nagradni fond od 1.445.000 evra, a titulu iz 2009. godine i 500 ATP poena neće braniti Britanac Endi Marej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC