• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vogošća sigurna u Mostaru

Autor mondo.ba

Rukometaši Vogošće savladali su Zrinjski u Mostaru rezultatom 20:23 (7:13) na otvaranju drugog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Slavio i Čelik.

  Izabranici Gorana Tomića bili su silno motivisani u dvorani "Pod Bijelom brijegom" da se revanširaju Mostarcima za osvojeni bod u sarajevskog predgrađu - 20:20 i uspjeli su da zabilježe 12. pobjedu ove sezone.


U skladu s motivacijom, sjajno su odigrali prvenstveno u odbrani i zahvaljujući sjajnim reakcijama golmana Adnana Šabanovića, stekli mogućnost da postignu veliki broj laganih golova.


Već u prvom poluvremenu lider na tabeli šampionata BiH je stekao pristojan kapital od šest pogodaka (7:13) iako su Mostarci nošeni publikom bolje ušli u derbi meč 14. kola.


Samo u prvih sedam minuta "plemići" su bili bolji rival, poveli su 2:0, da bi potom na terenu ipak prevladao kvalitet gostiju, koji su do 15. minuta postigli šest pogodaka, a nisu primili nijedan (2:6).


"Plus šest" za Vogošću bilo je u 23. minutu (9:3) što su rutinski sačuvali do odlaska na odmor u poluvremenu (13:6).


U nastavku su Vogošćani povisili na "plus osam", ali je tračak nade za domaće rukometaše uslijedio poslije serije od tri pogotka (15:10). Smanjili su domaći i na samo tri gola razlike sedam minuta prije kraja, međutim, iskusniji gosti iz Vogošće su odoljeli napadima Mostaraca i upisali nove bodove.


Najefikasniji u ekipi Vogošće bili su Ivan Divković sa sedam golova, dok su Tarik Međić i Anes Bečić upisali po dva pogotka manje. U taboru Zrinjskog, pet golova postigao je Vedran Delić. 

Čelik je takođe upisao trijumf na startu proljećnog dijela sezone i to protiv "fenjeraša" Krajine iz Cazina.


Gosti su se dobro držali tokom cijelog meča u Zenici, ali su domaći rukometaši zahvaljujući odličnojm partiji golmana Ajdina Tufekčića, koji je sakupio 20 odbrana, ipak stigli do tri boda.


Najefikasniji u zeničkom taboru bili su Enes Skopljak sa osam golova, Marko Pandžić je uknjižio sedam pogodaka, dok je Edvin Begović upisao pogodak manje.


Na drugoj strani, prvo ime kod Krajine bio Srđan Savić sa 14 golova.

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Petak:
Zrinjski - Vogošća 20:23 (6:13)
Čelik - Krajina 35:32 (16:15)

Subota:
Derventa - Sloga (19:00)
Bosna - Prijedor
Goražde - Konjuh
Maglaj - Borac m:tel

Slobodna ekipa: Krivaja

TABELA: Vogošća (+1) 34, Borac m:tel 27, Zrinjski (+1) 22, Derventa 22, Bosna 22, Konjuh 21, Goražde 18, Krivaja 16, Prijedor 13, Maglaj 12, Čelik (+1) 15, Sloga 12, Krajina (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC