• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred Maglaj: Biće "čupavo", na "nož"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Drugi dio sezone u Premijer ligi BiH rukometaši Borca m:tel počinju u subotu, kada će gostovati Maglaju (19 časova).

 Maglaj Borac m:tel najava rukomet Premijer liga BiH 14. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon brojnih problema sa kojima se susretao Rukometni savez BiH, te prolongiranja starta drugog dijela sezone za sedam dana, danas i sutra biće odigrani mečevi 14. kola Premijer lige BiH.

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel prvi meč u nastavku sezone odigraće u subotu od 19 časova u Maglaju, protiv istoimenog domaćina.

"Spremili smo se za drugi dio prvenstva, pa ćemo vidjeti kako će sve izgledati sutra. Čeka nas teško gostovanje kod ekipe koja se bori za opstanak i sigurno će biti 'čupavo', u smislu atmosfere. Ipak, i mi imamo svoje ciljeve i nastojaćemo da nastavimo niz iz prvog dijela sezone, kada smo u finišu djelovali izuzetno dobro. Nadam se da ćemo i sutra izgledati tako", optimista je trener Borca m:tel Ratko Đurković, na pres konferenciji uoči početka drugog dijela prvenstva.

Mnogi problemi pratili su crveno-plave tokom pripremnog ciklusa, što se posebno manifestovalo u četvrtfinalnom meču Kupa Republike Srpske, gdje je Borac m:tel eliminisan od Dervente.

"Obavezni smo da damo ne 100 odsto, nego 200. Moramo nastojati da da se posvetimo onome u čemu smo bili najbolji, a to je odbrana. Igrači moraju dati mnogo više nego što su pokazali u Derventi. Utakmica će biti na 'nož', u paklenoj atmosferi, kakva je uvijek u malim mjestima kada dočekuju Borac. Moramo biti odlučni, ići na pobjedu i nikakvih drugih kalkulacija ne smije biti", poručio je Đurković.

EFENDIĆ

Golman crveno-plavih Damir Efendić takođe se nada trijumfu. "Igramo protiv ekipe Maglaja, koja je sigurno kvalitetnija nego što to tabela pokazuje. Mnogo su nas namučili u 'Boriku', iako je to bila utakmica kada smo imali novu ekipu i tek smo se okupili. Imaju sjajnu atmosferu u svojoj dvorani, što nije uobičajeno za Premijer ligu BiH. S jedne strane teško je igrati pred punim tribinama, ali s druge vjerujem da nam je to dobra prilika da otvorimo nastavak sezone sa tri boda", rekao je Efendić.

Ni u Maglaju Borac m:tel neće biti kompletan.

"Nastupićemo bez Danijela Vukićevića, Mihaila Stošljevića i Dejana Unčanina. Vukićević je operisao meniskus i čekaćemo ga još mjesec dana, dok su Stošljević i Unčanin nisu sastavaili tri treninga zbog prehlada i povreda. Hendikepirani smo, ali to mora biti motiv više. Prva dva kola su izuzetno bitna, protiv jakih protivnika, ali tu moramo tražiti bodove", jasan je strateg Banjalučana.

Crveno-plavi su jesenas sakupili 27 bodova, četiri manje od lidera Vogošće, pa će u drugom dijelu prvenstva prevashodni cilj biti obezbjeđivanje pozicije koja vodi u plej-of.

Derbi kola biće odigran večeras u Mostaru. Trećeplasirani Zrinjski ugostiće vodeću Vogošću, pa bi ovaj meč mogao riješiti mnoge stvari u borbi za sami vrh tabele.

Podjsetimo i da je Hercegovina odustala od nastupa u Premijer ligi BiH, pa su rezultati Bilećana iz prvog dijela sezone poništeni, što znači da će u natavku prvenstva u svakom kolu jedna ekipa biti slobodna.

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Petak:
Zrinjski - Vogošća (18:30)
Čelik - Krajina (19:00)

Subota:
Derventa - Sloga (19:00)
Bosna - Prijedor
Goražde - Konjuh
Maglaj - Borac m:tel

Slobodna ekipa: Krivaja

TABELA: Vogošća 31, Borac m:tel 27, Zrinjski 22, Derventa 22, Bosna 22, Konjuh 21, Goražde 18, Krivaja 16, Prijedor 13, Maglaj 12, Čelik 12, Sloga 12, Krajina 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC