• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Balkanijada u Banjaluci!

Banjaluka će 2011. godine biti domaćin Balkanskog juniorskog prvenstva u plivanju, odlučeno je na sjednici Plivačkog saveza BiH u Sarajevu.

 PLIVANJE: Balkanijada u Banjaluci! Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina je domaćinstvo ovog takmičenja dobila na kongresu Evropske plivačke federacije 2008. godine, a sada je određen grad domaćin.

Plivački savez RS podnio je zahtjev da bude tehnički organizator i da Banjaluka bude domaćin velikog takmičenja. Grad na Vrbasu je ujednio bio i jedini prijedlog, tako da će najbolji mladi plivači Balkana nastupiti na Gradskom olimpijskom bazenu.

"Sljedeći korak je formiranje organizacionog odbora, a nakon toga ćemo početi sa pripremama za organizaciju takmičenja. OO ćemo imenovati do izborne sjednice Skupštine PS BiH, koja je zakazana za 20. juni", rekao je za "Nezavisne novine" Milorad Vulić, predsjednik PS BiH.

On je dodao da tačan termin održavanja Balkanskog prvenstva još nije utvrđen, podvukavši da je ovo najveće takmičenje čiji će BiH biti domaćin.

"Plivanje postaje sve popularniji sport u BiH. Bazeni vrve od djece. Balkansko prvenstvo će doprinijeti daljoj popularizaciji plivanja, ali i kvalitetu. Izgradnjom bazena povećava se broj klubova i to nas raduje."

BiH bi se u narednom periodu mogla kandidovati i za organizaciju većih takmičenja.

"Moramo prvo provjeriti organizacione sposobnosti, a poslije se možemo kandidovati za domaćine evropskih i svjetskih prvenstava. Naravno, za to je potrebno mnogo više finansijskih sredstava", dodao je Vulić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC