• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emrić za MONDO: Moj trud će se kad-tad isplatiti!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Eman Emrić nije uspio da završi slalom trku na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu, ali za 21-godišnjeg Sarajliju sam nastup na smotri najboljih svjetskih skijaša značiće mnogo u nastavku karijere.

Bosna i Hercegovina na 44. Svjetskom prvenstvu u Alpskom skijanju, koje je završeno danas, imala je šest predstavnika, od kojih je možda i najviše pokazao mladi, 21-godišnji Eman Emrić.

Skijaš iz Sarajeva nastupio je danas na posljednjoj trci SP u slalomu, ali nažalost nije uspio da završi prvu vožnju, pa je ostao bez mogućnosti da se bori za plasman.

"Nažalost, nisam uspio završiti trku. Razočaran sam jer sam pokušao skijati maksimalno agresivno koliko sam mogao, ali ovaj puta sam proklizao i nije se isplatilo. Nadam se sljedeći put da ću uspjeti ostvariti ono što sam zamislio", poručio je Emrić za MONDO iz St. Morica.

Ipak, pred našim skijašem je duga karijera. Razloga za pretjerano nezadovoljstvo nema, jer sam nastup na prvenstvu svijeta može se smatrati kao veliki uspjeh.

"Bilo je teško, ali napravio sam to za šta sam i došao na Svjetsko prvenstvo, a to je da se kvalifikujem za glavnu trku i da se uporedim sa najboljim na svijetu", rekao je mladi bh. skijaš.

Takmičenje u St. Moricu završeno je današnjom trkom slaloma na kojoj je trijumfovao Austrijanac Marsel Hiršer. Nastup u društvu sa takvim skijaškim veličinama sigurno će mnogo značiti Emriću u nastavku karijere.

"Ovo je prva trka ove veličine za mene i drago mi je što sam uspio osjetiti atmosferu i vidjeti na kojim stvarima moram da poradim da bih bio bolji. Nadam se da ću jednog dana doći na taj nivo sa se borim sa skijašima koji su u TOP 15 na svijetu. Mislim da postoje realne stvari koje se mogu napraviti u narednih par godina i da niko nije nedostižan. Siguran sam da će se moj rad jednog dana isplatiti, jer nisam došao tu i ne skijam da bih obišao malo svijeta i vidio stvari, nego da pokušam nešto i da napravim", poručio je optimistično na kraju Eman Emrić, koji trenutno živi u norveškom Lilehameru.

Eman je u subotu u kvalifikacijama zauzeo 23. mjesto, dok je veleslalom trku završio na 62. mjestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC