• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi na ZOI u iznajmljenom bobu

U srpskom bob timu vjeruju da mogu do finala iako su u sastavu trojica atletičara, koji u zemlji nemaju uslova za pripreme.

 Srbi na ZOI u iznajmljenom bobu Izvor: MONDO

Na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru (12. - 28. februar), Srbija će imati predstavnike u bobu.

Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Igor Šarčević i Miloš Savić, pod vođstvom selektora Borisa Rađenovića, ispisaće istoriju srpskog boba kao prvi učesnici Olimpijskih igara.

Oni će se takmičiti iako u Srbiji ne postoji nijedna bob staza niti bolid.

"Tradicija u bobu ne znači ništa, dovoljan je dobar pilot, jer on donosi bodove i norme za takmičenja. Mi imamo odličnog pilota sa devet godina iskustva i zato mislim da nećemo biti autsajderi. Naš cilj je da uđemo u finale, što znači među 20 ekipa, ali vjerujem da možemo da budemo i bolji, da se plasiramo između 10. i 15. pozicije. Nažalost, mi u Srbiji nemamo bolid četvorosjed, pa ćemo morati da ga iznajmimo u Vankuveru, ali uvjeren sam da će biti odličan", kaže Rađenović za "Press".

Za laike je čudno da se atletičari takmiče u bobu. Međutim, oni su priliku dobili, jer slovenački takmičari nisu dobili srpske pasoše.

"Vidio sam da se o tome priča kao o nekom kuriozitetu ili čudu, ali to je potpuno normalna stvar i praksa u cijelom svijetu. Osim pilota, ekipu čine još trojica takmičara, bobista, koji guraju bolid, a za to su nam potrebni brzi, snažni i eksplozivni sportisti kakvi su atletičari. Testirali smo mi rukometaše i ostale sportiste, ali nisu bili tako spremni. Ako možete da trčite 10,60 sekundi na 100 metara, da podignete iz benč presa 180 kilograma a iz nabačaja 170 kg, ja ću za 20 dana od vas da napravim odličnog bobistu", pojasnio je Rađenović.

Miloš Savić (23) je srpski rekorder na 100 metara sa 10,49 sekundi.

"U bob sam ušao sasvim slučajno prošle godine u avgustu. Želio sam da odem na neku atletsku trku kako bih poboljšao svoj rezultat na 100 metara. Pošto nisam uspio, prihvatio sam ponudu bob tima Srbije i otišao sa njima na pripreme u Njemačku. Sve je veoma kompatibilno sa atletskim sprintom. Mi guramo bob oko 50 metara, zavisi od staze, ali koliko znam, toliko ćemo morati u Vankuveru da trčimo", kaže Savić.

Pilot bob tima je Vuk Rađenović.

"Nama je najveći problem predstavljalo to što smo morali da se pripremamo van Srbije, jer ovdje nemamo uslove za kvalitetan trening. Nadam se da ćemo ući u finale iako je staza u Vankuveru jedna od najrizičnijih i najbržih, ali mislim da je realno da očekujemo plasman do 13. mjesta", podvukao je Rađenović.

Srpski bob tim izaći će na stazu 26. februara, za kada su zakazane kvalifikacije, a ako stigne do finala takmičiće se i dan kasnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC