• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkić za MONDO: Sanjam nastup u Le Manu!

Banjalučki motociklista Bojan Majkić trebao bi da brani boje Srbije na jednoj od najznačajnijih trka današnjice "24 sata Le Mana".

 Majkić za MONDO: Sanjam nastup u Le Manu! Izvor: MONDO

Trka u Francuskoj održaće se 17. i 18. aprila, i da bi srpski tim, koji čine Miloš Milovanović, Berto Camlek i Bojan Majkić na njoj učestvovao, potrebna su velika finansijska sredstva.

Zbog toga se u prikupljanje pomoći uključio i banjalučki "Demofest klub", koji pod motom "DFK ide korak dalje. A korak ima hiljadu milja" u petak organizuje rock koncert zagrebačkog cover benda "Big Rock".


Ulaznice koštaju 10 maraka, a sav prihod biće namijenjen za Majkićevo učešće u Le Manu.



"Sanjam nastup u Le Manu, iako moj upad u srpski tim košta oko 10.000 evra. Ekipi je potrebno oko četvrt miliona za nastup, s tim da mi plaćamo oko 50.000 evra pošto imamo motocikle. Riječ je o dva motora marke Suzuki GSXR 1000", rekao je Majkić za MONDO.

Prema njegovim riječima, motociklizam je jako skup sport i na našim prostorima se održava samo zahvaljujući nekolicini entuzijasta.

"Kotizacija za Svjetski šampionat pojedinačno iznosi 3.850 evra, samo jedna kaciga košta 800 evra... Zbog toga je jako teško uopšte se naći na nekakvom takmičenju. Prošle godine su nam se Nijemci čudili otkud nama uopšte novac za dolazak, a kamoli kvalitetni motori",
dodao je on.

Majkić je posebno ogorčen na institucije u auto-moto sportu, koje isključivo gledaju vlastite sitne interese.

"Auto-moto savez Republike Srpske i BiH jednostavno nije briga. Oni na godišnjem nivou 'zaštekaju' neku sitnu lovu i njih jedino to zanima. Slične probleme imaju i kolege u Srbiji, Hrvatskoj te u cijeloj bivšoj Jugoslaviji".

Iako je osnivač AMK "Maršal" zbog sličnih problema je napustio klub i prešao u redove AMK "Fortuna", takođe iz Banjaluke.

"U 'Fortuni' zaista imam sjajne uslove za rad, treniranje i napredak. Kompletno rukovodstvo mi stalno izlazi u susret, ne samo na finansijskom polju, već u bilo kom drugom vidu. Oni su najzaslužniji što sam pozvan da učestvujem u Le Manu".

U karijeri je osvojio pregršt medalja u svim klasama, a posljednje godine je zauzeo šesto mjesto na prvenstvu Balkana, koje je voženo na stazama u Bugarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Srbiji i Turskoj.

"Na žalost, zbog nedostatka novca nismo mogli da otputujemo u Tursku, pa sam sa četvrte pozicije skliznuo na šestu. Da sam otišao, vjerovatno bih bio među prva tri vozača Balkana u klasi '1000 Super Štok' od 32 takmičara".


Banjalučki vozač, kao tridesetčetvorogodišnjak, ne bi imao pravo da jednog dana nastupi u najelitnijem moto takmičenju "kraljevskoj klasi" MOTO GP, gdje je neprikosnoveni vladar već sedam sezona zaredom Valentino "Doktor" Rosi.

DOKTOR - JEDAN, JEDINI



"Pored barijere u godinama, u novčanom smislu 'kraljevska klasa' je za nas nedostižna. A o 'Doktoru' Rosiju mogu reći samo da je 'Jedan, jedini'. Neprikosnoveni šampion. Nedavno sam kupio majicu s njegovim likom i natpisom GOAT (Greatest of All Time - Najveći svih vremena). Radovao sam se kao malo dijete. Nadam se da ću jednom barem da ga upoznam, ako već ne mogu da se takmičim protiv Italijana", zaključio je Majkić.

Daleke 1923. godine vožena je prva trka "24 sata Le Mana", a prošle godine je učestvovalo 48 timova iz cijelog svijeta.

Pomozimo svi zajedno Bojanu Majkiću da i njegovo ime bude upisano u istoriju ovog prestižnog takmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC