• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena: Srce na terenu za Srbiju

Jankovićeva ponosna na sve što je minulog vikenda uradila u Beogradskoj areni. Očekuje revanš Slovakinjama.

 Jelena: Srce na terenu za Srbiju Izvor: MONDO

Jelena Janković oglasila se preko svog bloga, tri dana poslije poraza reprezentacije Srbije od Rusije u 1. kolu Svjetske grupe I Fed kupa.

Džej Džej je dobila oba singa, protiv Alise Klejbanove i Svetlane Kuznjecove, ali joj ipak ostao opor ukus u ustima poslije megdana u Beogradskoj areni.

"Razočarana sam i to ne krijem. Znam da uvijek treba ići dalje i gledati u budućnost, ali ovaj poraz boli, a vrijeme će izliječiti bol",
počela je najbolja srpska teniserka.

Dugo je vladala neizvjesnost da li će Jelena uopšte doputovati prošle nedelje u Beograd sa Floride i igrati protiv Ruskinja zbog povrede.

"Srce je pobijedilo razum. Odlučila sam da krenem na put i borim se u Beogradskoj areni, da dam sve od sebe, pa šta bude da bude",
piše Jankovićeva.

"I svi ste vidjeli, još jednom sam ostavila srce na terenu za Srbiju, upisala dvije pobjede u nacionalnom dresu i ponosna sam na sebe. Nije bilo lako".


Ona je imala naporne dane, zbog obaveza prema medijima, terapija, treninga... A na sve to, nije mogla da spava izmučena vremenskom razlikom.

"Uslijedio je prvi dan bitke sa Rusijom u koji sam ušla umorna, ali izuzetno motivisana i koncentrisana. Odigrala sam jedan od najčudnijih i najzanimljivijih mečeva u karijeri. Moja protivinica, Klejbanova, je igračica koja ima najjači udarac u svijetu ženskog tenisa. Znala sam de će biti jako teško, a tako je i bilo. Predivan ambijent, publika koja me je bodrila sa velikim žarom dala mi je krila da napravim taj preokret".



Dan kasnije morala je da izađe na dvoboj i Kuznjecovoj.

"Nije bilo vremena za odmor. Dala sam sebi zadatak, rekla sam da moram da upotrijebim svo znanje i svu snagu koju raspolažem i da osvojim izuzetno važan poen za Srbiju, kojim bismo prešli u vođstvo i bili na korak od pobjede. Zadatak sam riješila. Nažalost, kraj dana nije bio kao i početak. Odluka o pobjedniku je 'pala' u dubl meču, gdje nismo imali sreće, što zbog iscrpljenosti, što zbog neuigranosti. Sada, šta je tu je, nema natrag".

Naredni proitvnik Fed kup reprezentacije Srbije biće Slovačka.

"Prije dvije godine igrali smo čuveni susret u Košicama. Nikada neću zaboraviti meč sa Cibulkovom koji je trajao tri sata i 32 minuta, kada sam na kraju meča, dvije lopte do pobjede, zbog pucanja vlakana na lijevoj nozi ostala da igram samo na jednoj i stigla do cilja, do boda za Srbiju. Neću zaboraviti ni atmosferu koju su nam servirali Slovaci, bili smo kao u grotlu, nas 15-tak naspram 6.000 frenetičnih navijača domaćina. Tim Slovačke je u skoro istom sastavu kao i prije dvije godine, nisu ni lak ni težak protivnik, neka sredina za koju smatram da je možemo savladati na domaćem terenu bez većih problema. Izgleda da je vrijeme da im se osvetimo za poraz u Košicama".

Jelena je proglašena za najbolju sportiskinju za 2009, na nagradu je primila u Sava Centru, na dodjeli Oskara popularnosti.

"Iznenađena sam priznanjem, jer sam očekivala da će Oskar ipak otići u ruke plivačici Nađi Higl za sve ono što je postigla prošle godine".

Već u četvrtak Jelena putuje u Dubai gdje će naredne nedelje igrati na turniru.

"Cilj mi je da vratim moju staru igru, koja me krasila kada sam pravila najbolje rezultate i vjerujem da sam na pravom putu. Radiću samo sa sparing partnerom, a uz mene će kao i uvijek do sada biti neko od članova moje porodice. Poslije Dubaija, slijedi mi turneja po Americi, dva velika turnira – Indijan Vels i Majami", zaključila je Jelena Janković, uz podsjećanje da je raskinula saradnju sa trenerom Rikardom Sančezom.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC