• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EIL): Partizan brije kao košava!

Partizan deklasirao mađarski Ujpešt 18:6. Igor Milanović dao šansu petorici klinaca, koji su igrali odlično.

 VATERPOLO (EIL): Partizan brije kao košava! Izvor: MONDO

U samo 24 časa vaterpolisti Partizana zabilježili su dva trijumfa u Evrointer ligi.

Poslije pobjede nad Segedom u Mađarskoj u utorak (13:9), vaterpolisti Partizana vratili su se u Beograd i u srijedu uveče na Banjici održali su čas iz vaterpola, još jednoj mađarskoj ekipi, Ujpeštu - 18:6 (6:0, 3:2, 3:3, 6:1)!

Bio je to duel najbolje i najslabije ekipe u regionalnom takmičenju, pa se pitanje pobjednika nije ni postavljalo.

Partizan je, jednostavno, za klasu (dve, tri...) bolji od Ujpešta i to je demonstrirao na Banjici. A pritom je Partizan igrao čak sa petoricom poletaraca, jer je trener Igor Milanović odlučio da malo odmori Vladimira Vujasinovića, Milana Aleksića, Duška Pijetlovića, Slavka Gaka, a umjesto drugog golmana Branislava Mitrovića šansu je dobio Stefan Živojinović.

Juniori Janko Radović, Boris Popović, Dušan Marković, Živojinović i Aleksa Šaponjić dobili su priliku da igraju u prvoj ekipi crno-bijelih. Radović i Šaponjić su dali po dva gola, Boris Popović jedan, a Stefan Živojinović je odbranio peterac.

Šta reći o utakmici? Ništa specijalno. Milanović je u prvoj četvrtini ubacio iskusne igrače da stvore razliku i oni su to i učinili. Crno-beli su u prvoj četvrtini dali šest golova (skoro jedan po minutu), a nisu primili nijedan. Potom su šansu dobili poletarci, koji su poptuno opravdali poverenje trenera.

Golove za Partizan dali su: Miloš Ćuk četiri, Stefan Mitrović (na slici) tri, Andrija Prlainović, Janko Radović i Aleksa Šaponjić po dva, Luka Mirković, Miloš Korolija, Marko Avramović, Nikola Rađen i Boris Popović po jedan.

Mladi golman Stefan Živojinović, koji je bio na golu od druge četvrtine (zamenio Slobodana Sora), odbranio je jedan peterac.

Treba pomenuti i strijelce za Ujpešt - Nikolaos Kocidis (dva), Norbert Olaš, Balaš Takač, Botond Sabo i Acuši Naganuma po jedan.

Partizan ima svih 11 pobjeda u Evrointer ligi (gol-razlika 130:66), a Ujpeštu je ovo bio 12. meč i 12. poraz! Gotovo nevjerovatno u kakvoj se poziciji sada nalazi klub koji je osnovan daleke 1885. godine i koji je 26 puta bio prvak Mađarske.

U nedelju, Partizan će igrati u Mađarskoj meč 5. kola Evrolige protiv Honveda, a ishod utakmice će se računati i u Evrointer ligi.

Ujpešt ostaje u Srbiji, jer će u četvrtak igrati protiv Vojvodine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC