• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Gruzijac kriv za svoju smrt?

Istraga je pokazala da je Nodar Kumaritašvili sam kriv za tragediju koja mu se dogodila u petak i ukojoj je izgubio život!?

 ZOI: Gruzijac kriv za svoju smrt? Izvor: MONDO

Gruzijski sankaš Nodar Kumaritašvili, koji je izgubio život tokom treninga u petak, sam je kriv za tragediju koja se dogodila nekoliko sati prije svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru, ističe se u saopštenju koje su u subotu ujutru izdali kanadska policija i Međunrodna sankaška federacija (FIL).

U istrazi koju su sproveli istražni sudija Britanske kolumbije, kanadska policija i FIL, konstatovano je da je do nesreće došlo zbog greške Kumaritašvilija:

"Gruzijski takmičar je prekasno izašao iz krivine broj 15, zatim izgubio kontrolu nad sankama, što je prouzrokovalo tragičnu nesreću", ističe se u zajedničkom saopštenju istražnih organa.

Uprkos tragediji olimpijska takmičenja u sankanju će se nastaviti prema utvrđenom rasporedu, s tim što je FIL zatražio od organizatora da do početka takmičenja povisi zaštitnu ogradu na zadnjem dijelu staze.

Staza u Klizačkom centru u Vistleru na Zimskim olimpijskim igrama biće promijenjena poslije smrti 21-godišnjeg sankaša iz Gruzije Nodara Kumaritašvilija, koji je poginuo na treningu.

Funkcioneri Međunarodne sankaške federacije i Organizacionog komiteta Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru saopštili su da će biti podignut zid na izlazu iz krivine broj 16, posljednje na stazi, na kojoj je Kumaritašvili izgubio kontrolu, poletio i udario u čelični stub.

Oni su u zajedničkom saopštenju naveli da je to "preventivna mjera".

Sankaši će imati još jedan dodatni trening u subotu ujutru po lokalnom vremenu, samo devet sati prije nego što počnu takmičenja za medalje u subotu i nedjelju.

U isto vrijeme biće održan i trening za sankašice, četiri sata prije početka takmičenja.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC