• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovila se istorija - Novak bez finala

Srpski teniser u drugom setu je spasio tri meč lopte protiv Mihaila Južnjog, ali u "taj-brejku" nije uspio da materijalizuje stečenu inicijativu.

 Ponovila se istorija - Novak bez finala Izvor: MONDO

Ni Novak Đoković ni Nikolaj Davidenko nisu u subotu uspjeli da nadmaše svoje najbolje plasmane na turniru u Roterdamu.

Obojica su ostala na polufinalu, kao maksimalnom dometu u karijeri, dok će se za trofej u nedelju od 14 časova boriti Rus Mihail Južnji i Šveđanin Robin Soderling.

Dvadeseti teniser svijeta eliminisao je drugog poslije dva "taj-brejka", rezultatom 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Rus je poslije dva sata i 16 minuta prosječnog, a zatim super zanimljivog tenisa, ostvario treću pobjedu nad Đokovićem. Prethodne dvije datiraju još iz 2007. godine, a zanimljivo je da je jednu od njih takođe upisao u polufinalu Roterdama!

Te godine je Južnji osvojio ABN Amro, savladavši u finalu Ivana Ljubičića. Sada ga od trofeja dijeli Soderling, od kojeg u međusobnim mečevima gubi sa 2:1. Švedski dugajlija u subotu je nadigrao Davidenka rezultatom 7:6 (7:3), 6:4.

Novaka kao da je uspavala pauza duga više od 48 sati - Florijan Majer unaprijed mu je predao četvrtfinale - pa je izgubio uvodni gem na svoj servis. Uzvratio je već u narednom, a onda se igralo ravnopravno do "taj-brejka", u kojem je Južnji bio koncentrisaniji i zasluženo poveo sa 1:0.

Ni u drugom setu Đoković nije pokazao inspiraciju kakva je neophodna za završnicu bilo kojeg turnira. Južnji ga je "brejknuo" u šestom gemu (4:2) i ubrzo stigao do serviranja za meč.

Imao je u tom gemu dvije meč-lopte, ali je odigrao isuviše agresivno i nestrpljivo, a Novak pametno. Vratio je brejk u posljednjem trenutku (5:4), zatim dva puta izjednačio i iznudio novi "taj-brejk".

Sreća koja ga je donekle pogledala na servis Južnjog, tada mu je potpuno okrenula leđa.

Počelo je smečom u mrežu iz čiste pozicije, zatim je Rus dobio dva poena u kojima su obojica prikazala maestralan tenis, da bi pri rezultatu 6:6 napravio dvije neiznuđene greške i potom napustio teren pognute glave...

Priliku da ipak osvoji titulu za Srbiju imaće Nenad Zimonjić, koji sa Danijelom Nestorom čeka kombinaciju Čermak/Mertinak ili Aspelin/Henli.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC