• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Gruzijac se pred smrt žalio na stazu

Tragično nastradali gruzijski sankaš na posljednjem treningu se žalio ocu na stazu i rekao da ga brine krivina u kojoj je kasnije poginuo.

 ZOI: Gruzijac se pred smrt žalio na stazu Izvor: MONDO

Gruzijski sankaš Nodar Kumaritašvili (21), koji je poginuo tokom treninga pred sam početak Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Vankuveru, u telefonomskom razgovoru sa ocem rekao je da mu staza djeluje zastrašujuće.

Kumaritašvili je poginuo 12. februara kada su se njegove sanke izvrnule i on je izletio sa staze, udarivši u čelični stub u centru "Vistler".

Njegov otac David rekao je britanskom BBC-u da je tokom posljednjeg Nodarovog treninga razgovarao sa sinom, koji mu je rekao da strahuje od jedne krivine na stazi.

David, koji je i sam iskusni sankaš, rekao je sinu da u dijelu staze, koji ga brine, koristi noge kao kočnice kako bi usporio.

"Njegov odgovor je bio: `Tata, želim da budem među prvih deset. Želim da dam sve od sebe.` Bio je ljut i pitao me zašto mu govorim da uspori, jer je došao tako daleko i ja mu sada dajem direktive da koči nogama. Nikada nisam ni pomislio da će poginuti. Ali, nažalost, to je bio kraj. Nakon krivine na stazi nalaze se metalni stubovi i to je mjesto gdje je udario. Da ti stubovi nisu tu, sve ovo se ne bi ni desilo", rekao je David Kumaritašvili.

On je dodao da ga je telefonom pozvao i gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili, koji mu je kroz plač rekao da je njihova zemlja ostala bez heroja.

"Nikoga ne krivim za sinovu smrt. Ali 15. i 16. krivina su napravaljene na takav način da je staza u tom dijelu preuska. Kada je Nodar izašao iz krivine pri brzini od 145 kilometara na čas, jednostavno je izgubio ravnotežu. Neću nikoga tužiti. Moj sin je dokazao da je snažan sportista, i to je dokazao cijelom svijetu. Bog će odlučiti ko je kriv," rekao je otac zlosrećnog gruzijskog sportiste.

Nakon nesreće organizatori su dozvolili da se nastavi takmičenje u sankanju nakon izvršenih bezbjednosnih promjena, ali se Kumaritašvilijev kolega iz tima Levan Gurešidze povukao sa daljeg takmičenja na ZOI.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC