• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeleni "odzvonilo" u Dubaiju

Jelena Janković u trećem kolu glatko izgubila od Vere Zvonareve (6:3, 6:2) i vjerovatno je čeka pad sa osme pozicije na WTA listi.

 Jeleni "odzvonilo" u Dubaiju Izvor: MONDO

Slijedi pauza do 10. marta, kada počinje turnir u Indijan Velsu.

Trenutna forma Jelene Janković u utorak je bila dovoljna za pobjedu u tri seta nad Aravan Rezai.

Dan kasnije, protiv znatno ozbiljnije protivnice, najbolje rangirana srpska teniserka praktično nije imala šansi da se plasira u četvrtfinale turnira u Dubaiju (nagradni fond dva miliona dolara).

Vera Zvonareva (12. nosilac) bila je bolja od Jankovićeve (6) u svim segmentima igre - 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Jelena se i prošle godine oprostila od Dubaija u trećem kolu, tako da neće doživjeti "udarac" u vidu gubitka bodova, ali bi na WTA listi sljedeće sedmice mogle da je preteknu Agnješka Radvanska i Na Li, koje su ostale u konkurenciji za trofej.

"Džej Džej" bi prvi put poslije tri godine mogla da se nađe na pragu ispadanja iz svjetskih Top 10, a sudeći po tome kako ju je nadigrala Zvonareva, ni to ne bi bilo veliko iznenađenje.

Nekada redovna Jelenina "mušterija", Ruskinja je iskoristila pet od deset prilika za brejk. Igrala je agresivno, skoro svo vrijeme držala Jankovićevu iza osnovne linije, šetala je sa kraja na kraj terena i nerijetko pogađala same linije.

Jelena je uspjela da neke gemove učini neizvjesnim, pa čak i da u nekoliko navrata podigne publiku na noge. Posljednju šansu da se bori za pobjedu propustila je u drugom setu, kada je pri rezultatu 1:2 imala dve vezane brejk lopte - tada je Zvonareva prebrodila kratkotrajnu krizu i osvajanjem sedam poena zaredom povisila na 4:1.

Jankovićeva je u narednom gemu vratila jedan od dva brejka, smanjila na 2:4, ali to je bio i posljednji gem koji je osvojila. Šta god je pokušala da uradi, protivnica je radila mnogo bolje.

Nema razloga ni da Jelena žali zbog nekih početničkih grešaka, bolje će biti da prizna poraz i iskoristi narednih nekoliko nedjelja da se maksimalno dobro pripremi za turnire na američkom betonu, Indijan Vels od 10. marta i Majami dve sedmice kasnije.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC