• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Za sada, bez Rodika i Blejka u Areni

Za sada, bez dvojice najboljih tenisera u singlu, američka Dejvis kup reprezentacija doputovaće u Beograd na duel prvog kola Svjetske grupe.

 DK: Za sada, bez Rodika i Blejka u Areni Izvor: MONDO

Selektor tima SAD, Patrik Mekinro, suočen sa povredama Endija Rodika i Džejmsa Blejka, morao je da se osloni na Džona Ajznera i Sema Kverija u singlu, dok će velikog aduta u dublu imati u braći Bobu i Majku Brajanu, koji posljednjih nekoliko godina dominiraju igrom parova, uporedo sa Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom.

Meč između Srbije i SAD u Beogradskoj areni biće odigran od 5. do 7. marta i tada će biti poznato koji će tim u četvrtfinale, a koji u plej-of za opstanak u Svjetskoj grupi.

Prethodne dve sezone, Dejvis kup tim Srbije nije uspjevao da prođe prvo kolo, jer je za protivnike prvo dobijao Rusiju u Moskvi (2008), a potom Španiju u Benidormu (2009). Konačno, Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić dobili su priliku da prvo kolo igraju pred svojim navijačima, a ukoliko ne bude naknadnih poziva i preokreta, ove godine će imati i nešto slabijeg protivnika na startu.

Ipak, Mekinro ima pravo naknadno da pozove nekog od dvojice povrijeđenih igrača i tada bi Amerikanci, najtrofejnija nacija u Dejvis kupu, bili znatno, znatno teži protivnik.

Ukoliko, ipak, ostane pri ovoj selekciji, Mekinro će Ajzneru prirediti pakleni debi u reprezentaciji, vjerovatno pred 20.000 ljudi, dok je Kveri do sada igrao samo jednom za nacionalni tim.

Džon Ajzner (24 godine), momak visok 206 centimetara, svoju igru najviše zasniva za servisu i to ga je do sada doguralo do 25. mesta ATP liste. Ukoliko TSS u Areni bude postavio šljaku, njegovi ubitačni početni udarci biće znatno usporeni.

Ajzner je u karijeri osvojio jedan ATP trofej, a na Rolan Garosu (šljaka) nikada nije prošao prvo kolo, baš kao ni na Vimbldonu (trava). Znatno bolje, teniser iz Sjeverne Karoline snalazi se na betonu, a tome svjedoče i plasmani u četvrto kolo Australian i US Opena.

Sem Kveri (22 godine, takođe je izrazito visok za tenisera (199 centimetara), ima dobar servis i najbolji tenis igra na tvrdim podlogama. Za razliku od Ajznera, uspio je jednom da stigne do drugog kola Vimbldona, ali nikada to nije učinio na Rolan Garosu.

Momak iz San Franciska u karijeri ima dve ATP titule, u Las Vegasu i Los Anđelesu, a dobro igra i dublove gdje mu je par upravo Ajzner.

Ipak, meč parova u subotu, 6. marta, svakako će pripasti Brajanima. Blizanci rođeni 1978. godine u Kaliforniji u karijeri su osvojili 56 ATP titula, uključujući osam gren slemova. Jednom su bili šampioni Rolan Garosa, dva puta US Opena, četiri puta Australian Opena i jednom Vimbldona.

Ljevoruki Bob i desnoruki Majk biće težak test za Nenada Zimonjića i jednog od srpskih tenisera koji će igrati s njim u paru, a to će već odlučiti selektor "orlova" Bogdan Obradović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC