• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović za MONDO: Respektujemo samo Brajane

"Jedino gdje ih respektujemo je njihov dubl tim, gdje će igrati Brajani", kaže za MONDO selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

 Obradović za MONDO: Respektujemo samo Brajane Izvor: MONDO

Pa, zar opet!? Ovo je uglavnom bila reakcija srpskih ljubitelja tenisa poslije prošlogodišnjeg žrijeba za prvo kolo Svjetske grupe Dejvis kupa.

Ishod je bio Srbija - SAD, a sve je došlo nakon što je srpska DK reprezentacija na debiju u Svjetskoj grupi prvo izvukla Rusiju u Moskvi, a naredne godine u drugom pokušaju da prođe prvo kolo, za protivnika dobila Španiju u Benidormu.

Prva olakšavajuća okolnost za "orlove" bila je što će prvi put Srbija kao domaćin startovati u Svjetskoj grupi, a onda su uslijedile nove pogodne vijesti po srpski sastav...

Selektoru protivnika, Patriku Mekinrou, prvo je otkazao prvi reket Endi Rodik, potom i drugi reket u singlu, Džejms Blejk. Sudeći prema spisku igrača za meč u Areni 5, 6. i 7. februara, objavljenom u četvrtak ujutro,ni Rodik, ni Blejk nisu se predomislili.

Ali, Mekinro i dalje ima mogućnost da Džonu Izneru, Semu Kveriju i braći Bobu i Majku Brajanu dopiše jedno od dva zvučna imena...

"Bez obzira na to što je Mekinro objavio u ovom trenutku, on i dalje može da pozove druge igrače za meč sa nama u Areni", izjavio je za MONDO selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović.

To je, uostalom, nedavno i bio slučaj u FED kupu, kada je selektor Rusije Šamil Tarpiščev objavio sastav svog tima bez osam najboljeplasiranih teniserki te zemlje, a onda dan uoči žrijeba pozvao Svetlanu Kuznjecovu da dođe na megdan Jeleni Janković i Ani Ivanović.

Na kraju, Ruskinje su otišle dalje...

"Moguće da je ovo konačan Mekinroov spisak, ali možda su u toku i neki pregovori sa Rodikom i Blejkom iza kulisa... Ipak, Rodik je rekao Novaku Đokoviću da neće dolaziti u Beograd, a slično smo čuli i od Blejka", dodaje Obradović, koji će za razliku od Mekinroa, imati najjači sastav na raspolaganju.

"Meni je u ovom trenutku najvažnije da su mi svi igrači zdravi", dodao je Obradović za naš sajt.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić su potvrdili da će igrati i samo neprijatan splet okolnosti, odnosno povreda, može da spriječi nekog od njih da se pojavi na žrijebu pred početak duela sa Amerima.

"Samo je Viktor imao laganu povredu, ali ju je sanirao, osjeća se dobro i već je otputovao u Dubai, baš kao i Novak i Nenad. Janko je i dalje tu, igra na Gemaksu i s njim se redovno viđam. Raduje me što su svi u dobroj formi, Nenad je prošle nedjelje osvojio turnir, Novak je drugi na svijetu, Viktor napreduje, baš kao i Janko, koji lagano diže i formu i renking", sumira Obradović, koji je potvrdio da će u Areni biti postavljena šljaka, na kojoj Amerikanci tradicionalno ne umiju da igraju.

"Jesmo izabrali i igraćemo na šljaci. To je podloga na kojoj su moji igrači 'rođeni', a Amerikanci ne vole da igraju na šljaci. Nisu trenirali na toj podlozi ni kao juniori, a kao profesionalci izbjegavaju da uopšte igraju turnire na šljaci. Ja još nisam čuo za američkog tenisera, izrazitog specijalistu za šljaku", kaže Obradović.

"Mi ih, s druge strane, imamo", dodao je.

Optimista?

"Apsolutno se osjećam kao optimista i sa izuzetnom energijom očekujem početak priprema i sam duel. Raduje me što ćemo konačno igrati pred domaćom publikom u prvom kolu i mislim da će muška ekipa ove sezone napraviti veliki rezultat u Dejvis kupu. Ponavljam, veliki sam optimista".

Da li igrači dijele vaš optimizam?

"Svi do jednog pozitivno govore o tom meču".

Dakle, najtrofejnija nacija u Dejvis kupu bez Rodika i Blejka ne djeluje tako strašno?

"Jedino gdje ih respektujemo je njihov dubl tim, gdje će igrati Brajani. Oni su se dokazali kao izuzetan tandem, ali i mi imamo čemu da se nadamo sa Nenadom u timu. Još ćemo moj savjetnik Nikola Pilić i ja vidjeti ko će igrati sa Nenadom u dublu, ali ko god to bio, imaćemo šanse da dobijemo taj meč. Naročito, što igramo u Areni", u sličnom, optimističkom tonu završio je Obradović.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC