• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Plušenko, izvini, drugi si!

Neki su očekivali da će biti samo pitanje ko će osvojiti srebro, a ko bronzu u umjetničkom klizanju na ZOI u Vankuveru.

 ZOI: Plušenko, izvini, drugi si! Izvor: MONDO

Tako nisu mislile i sudije.

Reprezentativac SAD Ivan Lisaček iznenadio je sve i pobjedio Plušenka, uzeo zlatnu medalju i ostavio Rusiju u čudu! Olimpijski šampion iz Torina ovog puta morao je da se zadovolji srebrom.

Bronzu je osvojio Dajsuke Takahaši, koji je postao prvi japanski osvajač olimpijske medalje u umjetničkom klizanju.

Lisačekova medalja je prva zlatna olimpijska za klizača iz SAD još od 1988. godine kada je šampion postao Brajan Boitano.



Plušenko, s druge strane, nije uspio da ostvari ono zbog čega se vratio iz penzije - da ponovi podvig Dika Batona koji je 1952. godine odbranio titulu šampiona. Po dolasku u Vankuver, Plušenko je preko svojih predstavnika za štampu poručio da je stavio "embargo" na izjave i da će se prvi put obratiti javnosti kada se završe Igre.

Kasnije je prokomentarisao:

"Ako olimpijski šampion (misleći na Lisačeka) ne može da skoči 'kvad', onda ja zaista ne znam... Ovo više nije muško umjetničko klizanje, ovo je ples", aludirao je Plušenko na činjenicu da Lisaček nije izveo neke od najtežih elemenata, kao što je četvorostruki okret, ali je prema ocjenama stručnjaka "briljirao na ledu".

Jedan od sudija kasnije je prokomentarisao da je Plušenko i dalje nedodirljiv "u vazduhu", da piruete i skokove izvodi najbolje, ali da je u klizačkim elementima imao mnogo uspona i padova u finalu, "kao da je štedio snagu za skokove".

Plušenko je prije Vankuvera objavio da se povlači iz klizanja, ali se reaktivirao da bi odbranio olimpijsko zlato. Iako mu to nije uspjelo, najavio je da će nastaviti da se takmiči.

ZLATNA LINDZI PALA



Njemačka skijašica Marija Riš osvojila je zlatnu medalju u super kombinaciji, pošto je Amerikanka Lindzi Von pala u slalomu.

Osvajačica zlatne medalje u spustu Von, koja je imala problema sa bolom u desnoj potkoljenici, skijala je posljednja u slalomu, jer je prethodno bila najbrža u spustu, koji je održan ranije u četvrtak po lokalnom vremenu. Međutim, pala je i otkačila joj se desna skija.

Superkombinacija sastoji se iz dvije vožnje, u spustu, a potom u slalomu, dvije najteže i najprestižnije kategorije u alpskom skijanju.

Riš je takmičenje završila za dva minuta, devet sekundi i 14 stotinki. Srebrnu medalju osvojila je Julija Mankuso iz SAD, koja je bila srebrna i u spustu, a bronzu Anja Peršon iz Švedske, koja je dan ranije doživjela težak pad, dok je Vonova proslavljala zlato.

SRBIN PRETPOSLEDNJI, SREBRO VEČNOG BJOERNDALENA



Reprezentativac Srbije u biatlonu Milanko Petrović zauzeo je 87. mjesto od 88 takmičara u pojedinačnoj trci na 20 kilometara.

Zlatnu medalju osvojio je Emil Hegle Svendsen iz Norveške, pošto je spriječio svog "učitelja" Ole Einara Bjoerndalena da osvoji šesto olimpijsko zlato.

Srebro je pripalo Bjoerndalenu, a bronza Sergeju Novikovom iz Bjelorusije.

Australijska reprezentativka u snoubordu Tora Brajt osvojila je zlatnu medalju u discilini halfpajp, pošto je u finalu bila bolja od dvije bivše šampionke, obe iz SAD.

Brajtova je, uprkos padu u prvom nastupu u finalu održanom u četvrtak uveče po srednjoevropskom vremenu, ostvarila rezultat od 45 bodova.

Branilac titule šampiona Hana Titer imala je 2,6 bodova manje, pa je morala da se zadovolji srebrnom medaljom.

Olimpijska šampionka iz 2002. godine Keli Klark u Vankuveru je osvojila bronzano odličje.

Kanađanka Kristina Nesbit osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.000 metara. Nesbit je zaostajala više od polovine sekunde prije posljednjeg kruga, ali je uspjela da poveća brzinu u posljednjih 400 metara i da pobjedi.

Ona je stigla u cilj poslije jednog minuta, 16 sekundi i 56 sekundi.

Srebro je pripalo Holanđanki Aneti Geritsen, a bronza Lauri van Risen, takođe iz Holandije.

(MONDO, agencije, foto: Getty Images, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC