• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GEMAX: Jankov maraton za polufinale

Dva sata i pet minuta tenisa bila su potrebna Janku Tipsareviću da napravi brejk u meču sa 156. teniserom svijeta, Lukasom Rosolom iz Češke.

 GEMAX: Jankov maraton za polufinale Izvor: MONDO

Pet minuta kasnije, prvi nosilac Gemax Opena plasirao se u polufinale - 2:1 (4:6, 7:6, 7:5).

Skoro dva metra visoki Rosol ispostavio se kao jako težak protivnik za Tipsarevića u petak.

U prvom setu, 25-godišnji Beograđanin nije imao brejk loptu, a godinu dana mlađi teniser iz Brna iskoristio je jednu od dvije šanse da oduzme rivalu servis, što mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima.

Bio je to prvi set koji je 37. teniser svijeta izgubio na ovogodišnjem Gemax-u, koji se igra za nagradni fond od 106.500 evra. Prethodno, Tipsarević je eliminisao Simona Štadlera i Jana Minara prilično lako.

Do gubitka prvog seta, Tipsarević je došao dijelom i zahvaljujući lošem prvom servisu, jer je uspio da ubaci tek svaki drugi...

Još lošiji procenat uspješnosti prilikom prvog servisa Tipsarević je imao u drugom setu (46 odsto), ali je nekako uspio da osujeti Rosola da uopšte dođe do brejk šanse. Svoje dvije, Janko nije iskoristio, tako da je set ušao u napeti taj-brejk, u kojem je srpski teniser ipak bio prisebniji - 7:5, za 1:1 i majstoricu.

U trećem setu, tri neuspješne prilike za brejk imao je Tipsarević do rezultata 3:4 u korist protivnika, kada se i sam suočio sa prilikom da mu servis bude oduzet. Ipak, asom je Janko "poništio" prvu i jedinu brejk loptu koju je Rosol imao u trećem setu, izjednačio na 4:4, a potom pri rezultatu 5:5 uspio nekako da iskoristi četvrtu brejk loptu u 11. gemu, za prvi brejk na meču!

Kada je poveo 6:5, servisima je lako stigao do treće pobjede na Gemax-u, kojom je zaradio 5.375 evra i 45 ATP bodova.

"Rosol je igru potpuno prilagodio ovoj vrsti podloge – sve vrijeme je napadao i bio agresivan, zato sam u početku imao problema. Međutim, i sam sam bio hrabar kada je bilo važno", objasnio je Tipsarević.

Srpski teniser nije bio agresivan kao obično.

"Rosol je udarao iz sve snage, primorao me je da budem iza osnovne linije. Nisam odigrao na najvišem nivou, servis me nije služio, povreda ramena mi je pravila probleme. Jednu sam zaliječio, ali nova se pojavila poslije meča drugog kola. U nekim trenucima sam bio previše ofanzivan, u nekim drugim, pak, previše defanzivan – bilo mi je teško da pronađem pravi ritam. Međutim, kako je meč odmicao, počeo sam bolje da igram sa osnovne linije, osjećao sam da mogu do brejka i na kraju sam, zaista, i ostvario zacrtano", završio je Tipsarević.

Jankov protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Roko Karanušić (Hrvatska) - (7) Karol Bek (Slovačka). Karanušić brani titulu na Gemax-u.

Finalista ovogodišnjeg izdanja čelendžera Tretorn Serije Plus zaradiće 9.000 evra i 75 ATP bodova, a pobjednik ček na 15.300 evra, uz 125 ATP bodova.

Prethodno se u petak u polufinale plasirao Ilija Bozoljac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC