• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" pred Beograđanima

Prvi put poslije veličanstvenog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rimu, vaterpolisti Srbije igraju u glavnom gradu. Protivnik Kanada.

 VATERPOLO: "Delfini" pred Beograđanima Izvor: MONDO

Ljubitelji vaterpola u Nišu uživali su u novim pobjedama nacionalnog tima u Svjetskoj ligi, a u subotu će i Beograđani imati prilike da pozdrave svjetske prvake, u prijateljskom meču protiv Kanade.

"Lijepo je što ponovo igramo u Beogradu i zaista bih volio da tribine Tašmajdana budu što punije iako se radi o prijateljskom susretu. Za nas je Kanada jedna vrsta provjere forme pred meč u utorak kada u Istanbulu gostujemo Turskoj. Rezultat je uvijek bitan. O Kanadi se sve zna, primjetan je napredak njihovog vaterpola posebno u posljednjih nekoliko godina kada ih vodi Dragan Jovanović. Napravili su sistem i idu napred korak po korak. Sa druge strane imamo odlične odnose sa njihovom federacijom i u junu ćemo uzvratiti posjetu", izjavio je selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić.

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Kanade u subotu u 18.30 na Tašmajdanu odigraće zvaničnu utakmicu u okviru zajedničkih priprema. Ulaz je besplatan i Beograđani će imati priliku da prvi put vide na djelu svjetske šampione iz Rima.

Nedostajaće samo Vanja Udovičić i Filip Filipović, ali i dvojica vaterpolista Vojvodine Petar Filipović i Uroš Kalinić, koji su povrijeđeni, pa neće putovati ni u Tursku.

Udovičić će spisak za meč protiv Turske saopštiti u ponedeljak.

Igrači su raspoloženi, jer prvi put poslije velikog uspjeha prošlog jula u glavnom gradu Italije dolaze pred beogradsku publiku.

"Uvijek je lijepo igrati pred Beograđanima. Znaju vaterpolo, posebno sada kada smo svjetski prvaci biće dobar doživljaj. Ne znam u kojem će sastavu Kanađani da budu obzirom da su Feltam i Grejem angažovani u Egeru. U posljednjih nekoliko godina, posebno na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, Kanađani su pokazali kvalitet. Riječ je o interesantnoj ekipi. Ipak, ne sumnjam u konačan ishod, ipak smo bolji. Biće to jedan dobar trening za obe strane", rekao je golman Slobodan Soro.

Andrija Prlainović igra izvanredno i u reprezentaciji i Partizanu. Osjeća mali umor zbog paklenog ritma utakmica i putovanja u posljednje vrijeme.

"Ne žalim se, samo neka se nastavi ovako. Dobro treniramo, rezultati sve govore. Slažem se da je sjajna stvar predstaviti se Beograđanima iako nećemo biti u kompletnom sastavu. Susret jeste bitan ali je još bitniji onaj u Turskoj. I Kanada i Turska su prilika da se oprobaju mlađi igrači koji su već imali jedno takvo iskušenje sa Španijom u Nišu. Iako smo obezbijedili učešće na završnom turniru Svjetske lige bilo bi lijepo da to potvrdimo prvim mjestom u grupi. Za to nam je potrebna u Turskoj a prava priprema biće protiv Kanade", rekao je srpski "bombarder".

Dakle, subota, Tašmajdan, 18.30 časova. Pozdravite svjetske šampione!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC