• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOKEJ: Partizan u finalu Slohokej lige!

Ubjedljivom pobjedom nad Triglavom 5:1, hokejaši Partizana plasirali se u finale Slohokej lige.

 HOKEJ: Partizan u finalu Slohokej lige! Izvor: MONDO

Hokejaši Partizana imaće priliku da osvoje Slohokej ligu!

Poslije pobjede u Kranju 4:3, prije nekoliko dana, crno-bijeli su i u revanš meču u Ledenoj hali „Pionir“ polufinala bili bolji od Triglava 5:1 (1:0, 2:1, 2:0).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Uz pjesmu Grobara, Partizan je uspio da napravi lijep uspjeh na međunarodnoj sceni i ostao mu je još samo jedan korak do osvajanja trofeja. U finalu će igrati sa boljim iz dvomeča Mladi Jesenice - Maribor (Maribor ima prednost iz prvog meča 3:1).

Hokejaši Partizana ofanzivno su krenuli i poslije prve propuštene prilike sa igračem više, uspijevaju da realizuju drugi šansu u kojoj su imali brojčanu prednost. U 16. minutu Marko Kovačević se lijepo snašao pred golom Triglava, spustio je pak rukom na palicu i ubacio ga u mrežu.

U drugoj trećini, Triglav se otvorio, što je omogućilo crno-bijelima kontranapade. Upravo u jeku najžešćih napada gostiju iz Kranja, Partizan povećava prednost. U 22. minutu Slovak Ivan Raček koristi asistenciju svog zemljaka Jozefa Liške i spretno šalje pak u mrežu Triglava.

Nastavio je Triglav da napada, golman Partizana, Slovak Martin Šurek bio je siguran, a crno-bijeli su ponovo bili opasni iz protivudara. Liška je imao odličnu šansu da poveća na 3:0, ali su se Slovenci odbranili, da bi Rus Pavel Popravko pravom majstorijom u 32. minutu donio visoku prednost beogradskoj ekipi. Popravko je fintirao golmana Triglava i potom se maltene ušetao sa pakom u gol.

Međutim, već u narednom minutu, Triglav koristi neopreznost odbrane Partizana. Golman Šurek odbio je pak poslije udarca, a "otpadak" je pokupio Nejc Japelj i Triglav smanjuje na 3:1.

SRETOVIĆ I POPRAVKO ODIGRALI ZA PUBLIKU

Prštalo je na ledu hale "Pionir", bilo je čvrstih duela, polomljena je i jedna palica, (u finišu meča i manja tuča), a slovački internacionalac Liška dobio je neugodan udarac po vratu palicom, zbog čega je Triglav dva minuta imao igrača manje.

Slovenačka ekipa imala je priliku da vrati neizvjesnost u meč jer je u posljednja dva minuta druge trećine imala igrača više, ali se Partizan umiješno odbranio.

U posljednju trećinu Triglav je ušao odlučan da nešto promijeni, ali je na golu Partizana briljirao Šurek, koji je odličnim odbranama ulivao samopouzdanje saigračima.

U 46. minutu, Partizan je ponovo došao na tri gola prednosti. Pavle Ogrizović je idealno proigrao Marka Sretovića, koji ne propušta priliku da realizuje "zicer" - 4:1 za Partizan.

U naredna četiri minuta Triglav je imao igrača više, ali je odbrana Partizana odbijala sve napade i bilo je jasno da crno-bijeli idu ka finalu Slohokej lige.

A onda akcija za publiku u 53. minutu. Popravko i Sretović su razmijenili nekoliko dodavanja, da bi Sretović postigao svoj drugi, a peti gol za Partizan.

Počelo je slavlje u Ledenoj hali "Pionir"...

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC