• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Povukla se slovenačka junakinja

Skijašica koja je sa četiri slomljena rebra osvojila bronzanu medalju morala je da se povuče sa Igara.

 ZOI: Povukla se slovenačka junakinja Izvor: MONDO

Slovenačka kros kantri skijašica Petra Majdič završila je takmičarsku sezonu zbog povrede rebara.

Majdič je ispisala neke od najlepših olimpijskih priča kada je osvojila bronzanu medalju u kros kantri skijanju u individualnom sprintu, a učestvovala je u trci iako se teško povrijedila na treningu.

Portparol slovenačkog tima Branislav Dimitrovič rekao je da Majdič nije bila svjesna koliko je ozbiljna povreda sve dok nije otišla u bolnicu poslije trke.

Dimitrovič je naveo da će Majdič za sada ostati u bolnici i da su "Olimpijske igre i takmičarska sezona za nju završene".

Majdič se povrijedila u srijedu na treningu, uoči kvalifikacija za trku u individualnom sprintu. Slovenka se okliznula tokom zagrijavanja, upala u jarak i polomila četiri rebra.

Ljekari reprezentacije su poslije pregleda ustanovili da je samo lakše povrijeđena i dozvolili joj da se takmiči. Majdič je ostvarila dobar rezultat u kvalifikacijama i uspjela je da se plasira u finale.

Ona je pod velikim bolovima učestvovala u trci, a po ulasku na cilj pala je na snijeg i onesvjestila se, poslije čega je primljena u bolnicu.

Majdič je insistirala da se pojavi na ceremoniji dodjele medalja, a ljekari su joj pomogli da se popne na pobjedničko postolje.

Norveška skijašica Marit Bjergen osvojila je zlatnu medalju, svoju treću na Olimpijskim igrama u Vankuveru i samo produbila dominaciju Norvežana u nordijskom skijanju.

Bjergen je sada bila najbolja u kros kantri skijanju, u dohvatnoj trci na 15 kilometara.

U toj trci takmičarke su 7,5 kilometara trčale klasičnim, a 7,5 kilometara slobodnim stilom. Bjergen je pobjedila vremenom od 39 minuta, 58 sekundi i jednu desetinku.

Ona je u Vankuveru do sada osvojila tri medalje, dvije zlatne i jednu bronzanu.

Šveđanka Ana Hag osvojila je srebrnu medalju sa 8,9 sekundi zaostatka za pobjednicom, dok je bronza pripala favorizovanoj Justini Kovalčik iz Poljske sa 40:07,4.



Švajcarac Danijel Šmid odustao je od takmičenja u bobu u disciplinama dvosjed i četvorosjed "zbog bezbjednosnih razloga", jer je doživio dvije nesreće na treningu.

U saopštenju se navodi da se Šmid sigurno neće takmičiti u Vankuveru u disciplinama dvosjed i četvorosjed i da je to odlučio poslije dogovora sa stručnim štabom i zvaničnicima Svjetske bob federacije.

Šmid je zajedno sa Jergom Egerom na treningu dvosjeda u petak doživeo nesreću. Eger je odveden u bolnicu i nije ozbiljnije povrijeđen.

"Eger nije teško povrijeđen. Povrijedio je kičmu, ali može normalno da hoda", rekao je ljekar švajcarske reprezentacije Kristijan Šlegel.

Takođe, najbolji takmičar Švajcarske u bobu, svjetski šampion i favorit za osvajanje zlatne medalje Bit Hefti povukao se iz takmičenja u disciplini dvosjeda zbog povrede koju je doživio na treningu u srijedu. Njegov nastup u četvorosjedu je neizvjestan.

Na ledenoj stazi, tokom treninga uoči otvaranja Igara, poginuo je jedan gruzijski takmičar u sankanju, a potom je još nekoliko takmičara na sankama i u bobu doživjelo padove i povrede.



Kanađanin Džon Montgomeri osvojio je zlatnu medalju u skeletonu. Montgomeri je osvojio zlato vremenom od tri minuta, 29 sekundi i 73 stotinke, dok je drugo mjesto, sa sedam stotinki zaostatka, osvojio Letonac Martin Dukurs.

Bronzanu medalju osvojio je Aleksandar Tretjakov iz Rusije sa 3:30,75.

U ženskoj konkurenciji, olimpijska šampionka postala je Britanka Ejmi Vilijams, koja je pobjedila vremenom od tri minuta, 35 sekundi i četiri stotinke.

To je prva zlatna olimpijska medalja na Zimskim igrama za Veliku Britaniju u individualnim sportovima poslije 30 godina, kada je u umjetničkom klizanju trijumfovao Robin Kozins.

Srebrnu medalju osvojila je Kerstin Simovjak iz Njemačke sa 3:36,20, dok je bronza pripala njenoj sunarodnici Anji Huber sa 3:36,36.

MEDALJE (zlato/srebro/bronza/ukupno):

1. SAD 6/6/8/20
2. Norveška 5/3/2/10
3. Njemačka 4/5/4/13
4. Kanada 4/3/1/8
5. Južna Koreja 3/2/0/5
6. Švajcarska 3/0/1/4
7. Francuska 2/1/4/7
8. Švedska 2/1/1/4
8. Kina 2/1/1/4
10. Austrija 1/2/2/5
10. Rusija 1/2/2/5

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC