• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Zvezda u nedelju o incidentu

Zvezda sazvala konferenciju za medije u nedelju povodom incidenta u Novom Sadu. Butuliji oštećen slušni nerv.

 RUKOMET: Zvezda u nedelju o incidentu Izvor: MONDO

Rukometni klub Crvena zvezda u nedelju će održati konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o incidentu u Novom Sadu na utakmici sa Vojvodinom, kada je topovski udar oštetio sluh trenera crveno-bijelih Igora Butulije.

U pozivu Zvezde na konferenciju za novinare navodi se da će mediji saznati "šta se zaista desilo u petak u Novom Sadu".

Utakmica Vojvodina - Zvezda prekinuta je u 30. minutu pri vođstvu domaćina 16:13, kada je u blizini trenera Zvezde eksplodirala priotehnička naprava.

Poslije 20 minuta uprava Zvezde je povukla igrače sa terena, iako je policija ispraznila dio tribina na kojoj su bile "radikalne grupe navijača Vojvodine odakle je i došla eklozivna naprava", navodi se u saopštenju Zvezde.

Butuliji je, navodi Zvezda, usljed eksplozije topovskog udara, oštećen slušni nerv. On je najprije prebačen u Hitnu pomoć u Novom Sadu, odakle je prevežen u beogradski Klinički centar.

"Prema preliminarnim nalazima ljekara, Butulija je zadobio oštećenje slušnog nerva, privremeni poremećaj ravnoteže i hematom na glavi. Tek će se u ponedeljak, na dodatnom ispitivanju, znati da li će, i u kojoj mjeri, imati trajno oštećenje sluha", saopštila je Zvezda.

Rukometni klub Crvena zvezda ogorčen je dešavanjima u Novom Sadu i ističe da je taj događaj "bez presedana u rukometnom sportu u Srbiji, i ne samo rukometnom".

"Niko normalan ne može a da se ne zapita: 'Da li je to moguće?' Na žalost, jeste! Ovakav propust organizatora i ovakav huliganski ispad je bez presedana u rukometnom sportu u Srbiji, i ne samo u rukometnom. Utakmica je, i bez ovoga, od starta, bila po sistemu 'na krv i nož'. Atmosfera je, namjenski, bila pregrijana i sklona pucanju", ističe Zvezda.

Na sajtu Zvezde traži se od policije da nađe vinovnika incidenta, odnosno osobu koja je bacila topovski udar, a od Rukometnog saveza da reaguje i riješi utakmicu.

"Jedino razumno i realno rješenje je registrovanje utakmice službenim rezultatom 0:10. Koliko da ne bude zabune, nikom nije stalo do bodova na ovakav način! Nisu dva boda vrijedna ugrožavanja nečijeg života i zdravlja! Zapravo, ne postoje nikakvi bodovi i titule vrijedni nečijeg života i zdravlja! Ako je trofej jedina vrijednost i mjerilo uspjeha, i ako se zbog toga ugrožava nečiji život, onda je najbolje rješenje da se, na samom početku sezone, svakom timu da po jedan pehar, koliko da nikog ne boli glava i da svi pobijede. Onda bi, sva je prilika, rukomet možda mogao da se igra bez rizika po život i zdravlje. Onima, koje ni ovakvo rješenje ne bi zadovoljilo, smjerno predlažemo da oforme neku svoju ligu, u kojoj bi mogli da se poubijaju do mile volje. Samo, neka se time bave što dalje od normalnih ljudi i sportista. Srećno im bilo!", piše u komentaru objavljenom na sajtu Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC