• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GEMAX: Ilija čekao Janka, dočekao Beka

U finalu Gemax Opena u Beogradu u nedelju će igrati Ilija Bozoljac i Slovak Karol Bek.

 GEMAX: Ilija čekao Janka, dočekao Beka Izvor: MONDO

Ilija Bozoljac pokušaće u nedelju da odbrani čast srpskog tenisa u finalu Gemax Open turnira protiv Slovaka Karola Beka.

Bozoljac se plasirao u finale beodradskog čelindžera pobjedom nad Britancem srpskog porijekla Aleksom Bogdanovićem - 7:6 (7:5), 7:5.

"Početak meča je bio izuzetno težak, odmah sam izgubio svoj servis. Slabije sam ušao u meč, ali sam znao da će doći momenat kada ću imati šansu da vratim brejk i to se dogodilo kod 4:3. Razlog slabog početka leži u tome što mi je desno rame bilo malo stegnuto, jer sam tokom cijele nedelje igrao i singl i dubl, jako servirao i time se rame malo preopteretilo. Sigurnije sam igrao krajem drugog seta i ušao u taj brejk gdje sam se borio za svaki poen i na kraju dobio taj set. Drugi set sam počeo dobro, ali sam se u jednom trenutku osjećao slabije na terenu, kao da sam ostao bez snage. S druge strane, Aleks je odigrao fantastično i poveo sa 5:2. U odlučujućim trenucima sam ipak ostao jak i uspio da vežem pet gemova", rekao je Bozoljac.

Srpski teniser se zahvalio publici.

"Publika mi je puno pomogla, bila je fenomenalna, uživao sam u svakom poenu, čak i kada sam gubio. Moram da priznam da mi je ovo bio jedan od težih mečeva ovdje. Sreća je da nismo ušli u treći set, jer i da sam pobijedio bio bih mnogo umorniji za finale i imao bih malo vremena za odmor. Ovako ga imam dovoljno da se spremim za finalni meč", dodao je Bozoljac.

Očekivalo se da to bude svesrpsko finale u singlu, odnosno da će 37. igrač svijeta Janko Tipsarević savladati Slovaka Karela Beka (trenutno 120. na ATP listi)...



BEK NADIGRAO TIPSAREVIĆA

Ali, Bek je potpuno nadigrao Tipsarevića i sasvim zasluženo savladao ga sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Slovak je u prvom setu, kod 3:2 u gemovima za njega, oduzeo servis Tipsareviću i poveo 5:2, potom je imao i set loptu, ali se Janko "izvukao".

Kod 5:3 za Slovaka, Janko je imao tri brejk šanse, ali je sve tri propustio, pa je Bek dobio prvi set.

Na startu drugog seta slovački teniser odmah pravi brejk. Pri rezultatu 3:2 za Beka, Janko je ponovo imao priliku da vrati servis. Imao je vođstvo od 40:15, potom je imao i treću brejk loptu, pošto je imao prednost, ali je Bek odbio i taj napad.

To kao da je slomilo Tipsarevića, pa mu je Bek uzeo i sljedeći gem i onda priveo meč kraju.

"Bek je igrao sjajno. Ovo je njegova deveta pobjeda za redom, prošle nedelje je osvojio čelindžer u Bergamu. Niko ne osporava njegovu igru koja je bila sjajna, dok sam ja cio meč odigrao sa drugim servisom jer mi se povreda ramena pogoršala. Primio sam i injekciju, vidjeću šta će dalje biti sa ovom povredom, možda ću morati i na operaciju. Nijednu brejk šansu nisam iskoristio, dok je on uzeo sve što mu se pružilo. Bio je to dosta lagan poraz", izjavio je Tipsarević poslije meča.

Srpski teniser nastavlja takmičenje u Dubaiju, gdje će mu u 1. kolu protivnik biti Andreas Sepi. On je dodao da će uprkos povredi koju ima, selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović moći da računa na njega u meču protiv Amerike.

O pobjedi nad prvim nosiocem turnira, Bek je izjavio da je iznenadio i samog sebe.

"Igrao sam odlično, iskoristio sve šanse. Iznenadio sam samog sebe. Janko je bio favorit, imao je i podršku publike, tako da sam u meč ušao rasterećen i dao sve od sebe. Što se tiče finala, biće neizvjesno jer je Ilija sjajan server i igra na domaćem terenu. Ipak, ukoliko ovako dobro odigram, mislim da imam dobre izglede da osvojim titulu".



(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC