• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GEMAX: Bozoljac nije uspio, titula Beku

Slovak Karol Bek pobjednik je Gemax Opena, pošto je u finalu bio bolji od Ilije Bozoljca - 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (7:4).

 GEMAX: Bozoljac nije uspio, titula Beku Izvor: MONDO

Srpski teniser moraće da se zadovolji titulom u dublu i skokom na ATP listi u ponedeljak.

Bek je osvajanjem tradicionalnog čelendžera u Beogradu zaradio 15.300 evra, dok je Bozoljac kao finalista inkasirao 9.000 evra. On je dan ranije trijumfovao u dublu sa Britancem Džejmijem Delgadom.

Slovak, koji je 120. na ATP listi, odlično je počeo prvi duel u karijeri protiv Bozoljca. Brzo je uzeo servis srpskom teniseru, poveo sa 3:0, a potom i 5:2, iako je popularni Ika imao brejk šansu već u prvom gemu.

Međutim, Bozoljac (162) se vratio u meč! Pri servisu Beka za osvajanje seta, kod rezultata 5:3, odlučio je da krene u napad.

Rizik mu se isplatio - osvojio je dva efektna poena i došao do vezanih brejk prilika, poslije čega je iznervirani Bek napravio duplu servis grešku i dao srpskom teniseru šansu da na svoj servis izjednači. Bozoljac je objeručke prihvatio taj poklon i krenulo se iz početka.

Našao se Bozoljac tada u psihološkoj prednosti, ali je Bek odgovorio - lako je poveo sa 6:5, a potom oduzeo još jedan servis Bozoljcu i to bez izgubljenog poena. U idealnom trenutku za osvajanje prvog seta - 7:5.

Jeftino je Bozoljac dozvolio da mu se čitav trud sruši za par minuta... Ne samo da je izgubio set, već je protivniku omogućio da i u drugom dijelu meča prvi servira i stalno se nalazi u minimalnom vođstvu.

Bek je stigao na korak do pobjede kada je poveo sa 4:2, međutim, odmah je uslijedio "ribrejk" i povratak na rezultatsku klackalicu koja je potrajala do kraja seta.

Bek je vodio sa 6:5 i već tada imao dvije meč-lopte, koje je Bozoljac spasio - drugu na spektakularan način, poluvolejom na mreži, pa bekhendom iz okreta pošto ga je Bek lobovao - i izborio sebi šansu da preko taj-brejka stigne do trećeg seta.

Dugokosi Aleksandrovčanin do danas je imao skor 3:0 u taj-brejkovima, međutim, prvi kiks doživio je kada mu je to najmanje trebalo.


Obojica su osvajala poene na svoj servis do rezultata 5:4 za Slovaka. Tada je Bozoljac napravio dvije vezane greške i postao druga Bekova "žrtva" iz kruga srpskih tenisera, poslije Janka Tipsarevića u polufinalu...

Ostala je na snazi tradicija po kojoj Srbi osvajaju svaki drugi Gemax open. Prošle godine to je učinio Viktor Troicki, vidjećemo šta će biti 2011.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC