• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Milanović: Kad porastem biću Dule!

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović kaže da mu je trenerski uzor Duško Vujošević i da bi volio da ga jednog dana dostigne.

 Igor Milanović: Kad porastem biću Dule! Izvor: MONDO

Pred početak nove vaterpolo sezone, Igor Milanović je preuzeo prvi tim Partizana i bilo je dosta skeptika koji nisu vjerovali da će nekadašnji trofejni igrač napraviti dobre rezultate i kao trener.

Milanović ih je demantovao. Sa crno-bijelima je već osvojio dva trofeja (Kup Srbije, Evrointer liga), samo čudo može da spriječi crno-bijele da odbrane titulu prvaka Srbije, a ušli su i među osam najboljih klubova u Evropi kao jedina neporažena ekipa u prvoj fazi Evrolige i sa dobrim šansama da uđu na Fajnal-for, a tamo...

Uz to crno-bijeli su ove sezone odigrali više od 30 utakmica (računajući i turnire) i imaju sve pobjede osim jednog remija sa Špandauom na jednom turniru.

U intervjuu listu "Press", Milanović je rekao da bi volio da jednog dana postane trenerska institucija kakva je Duško Vujošević u košarkaškoj sekciji crno-bijelih, kao i da je zbog trenerskog posla zapostavio sve, čak i sviranje gitare što mu je velika ljubav.

"Izuzetno poštujem košarku, jer moj tast Siske Čolović je dugogodišnji sportski radnik Partizana. Dobro poznajem situaciju u košarci. Od Duleta mogu samo da naučim i, što da ne, volio bih da mogu poput njega da budem i ja desetak godina na klupi Partizana. On je sigurno trener broj jedan u Evropi. Inače, ima puno sličnosti u radu između košarkaškog i vaterpolo kluba, to je isti sistem"
, rekao je Milanović.

Trener vaterpolista crno-bijelih uživa u svom poslu i radu sa ekipom, a priprema i neka iznenaženja za protivnike u Evroligi.

"Uživam sa ovim momcima, jer su pokazali izuzetnu zrelost, mudrost i inteligenciju za usvajanje potpuno nove vizije odbrane. To je različito od onoga što su imali prošle godine u klubu i reprezentaciji. Završili smo sa bazičnim dijelom i sada su ostali detalji, koje želim da pripremim kao iznenađenje za protivnike u četvrtfinalu", kaže Milanović.



PJESMA SA VUJASOM

Trener Partizana kaže da mu je veoma drago što je u njegovom timu proslavljeni as Vladimir Vujasinović, od koga je dosta naučio, i dodaje da su svi ostali igrači odlično prihvatili njegov koncept rada.

"Puno mi znači što je Vujasinović tu, prvo što mogu dosta da naučim od njega, a drugo, kad imate jednog Vujasinovića u igri, trener na mnoge stvari ne mora da obraća pažnju. On igra možda i najbolju sezonu u karijeri, a ono što mene oduševljava je način na koji Vujasinović trenira. On je pet minuta prije svih u teretani, kad se pliva prvi je, najvrijedniji je. On je veliki, jer djelima pokazuje kako sve to treba da izgleda. Ja možda u životu nisam vidio kompletnijeg igrača od Vujasinovića. Ja se više bavim kreiranjem atmosfere, a ne time da učim Vujasa kako se igra vaterpolo".

On je dodao da ne osjeća pritisak zbog očekivanja javnosti u Srbiji da crno-bijeli osvoje sedmu titulu prvaka Evrope, jer prije svega smatra da je ovaj tim pokazao da može mnogo.

Prisjećajući se svoje blistave igračke karijere, Milanović kaže da mu je žao samo zato što sa Partizanom nije posao prvak Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC