• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Viktor pobijedio i sad čeka Novaka

Viktor Troicki obavio je svoj dio posla u zakazivanju srpskog duela u drugom kolu ATP turnira u Dubaiju.

 DUBAI: Viktor pobijedio i sad čeka Novaka Izvor: MONDO

Sada je na potezu Novak Đoković, koji će svoj meč prvog kola protiv Španca Giljerma Garsije-Lopeza na 1.619.500 dolara vrijednom turniru u Emiratima odigrati u ponedeljak popodne (16.00).

Troicki je ranije u ponedeljak sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) eliminisao 92. tenisera svijeta, njemačkog veterana Rajnera Šitlera. To je Troickom (35. ATP) treća uzastopna pobjeda nad Šitlerom, nakon što je Nijemac dobio prvi međusobni susret, još 2007. godine u Mumbaju.

Ovom pobjedom, Troicki je zaradio 20.500 dolara i 45 ATP poena, jer je prošle sezone eliminisan već na startu turnira u Dubaiju, od Simonea Bolelija (3:6, 4:6).

Plasman u treće kolo donosi 40.000 dolara i 90 ATP poena, a šampionu će pripasti 500 ATP bodova i 383.000 dolara. Titulu u Dubaiju brani drugi teniser svijeta Novak Đoković, koji nije postavljen za prvog nosioca uprkos odustajanju Rodžera Federera zbog bolesti.

Novak je ostao u donjem dijelu žreba, a na vrh "kostura" prebačen je Španac Tomi Robredo. Njegovo mjesto popunio je dobitnik "vajld karda" (5) Žo-Vilfred Conga, koji je potencijalni protivnik Đokoviću ili Troickom u četvrtfinalu.

S druge strane, u dijelu žrijeba gdje je trebalo da bude Federer, jedini nosilac je (6) Marin Čilić, koji do polufinala neće moći da igra ni protiv jednog nosioca. Tek tada na Čilićevom putu mogao bi da se nađe (3) Endi Marej.

U Novakovom dijelu žrijeba od nosilaca nalaze se još (3) Nikolaj Davidenko, (5) Conga i (8) Žil Simon.

Polufinalista Gemax Opena, Janko Tipsarević, takođe učestvuje u Dubaiju i njegov rival u prvom kolu je Italijan Andreas Sepi. Taj meč biće na programu vjerovatno u utorak.

Srbija će u konkurenciji dublova imati čak pet predstavnika. Prvi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraće u prvom kolu protiv uvek neugodne španske Dejvis kup kombinacije Felisijano Lopez/Tomi Robredo, Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastaće se sa Francuzima Žilom Simonom i Floranom Serom, dok će Novak Đoković i Dušan Vemić igrati protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC