• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović za MONDO: Mislim da Blejk ne dolazi

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže da vjeruje da je tim SAD sa Kverijem i Iznerom u singlu onaj koji će ući u Arenu.

 Obradović za MONDO: Mislim da Blejk ne dolazi Izvor: MONDO

U sjedište ITF organizacije u Londonu, odakle se rukovodi Dejvis kup takmičenjem, u utorak 23. februara stigli su sastavi timova za mečeve prvog kola Svjetske grupe, od 5. do 7. marta.

Ono što je od ranije bilo poznato, potvrđeno je.

U Beogradskoj areni će za srbiju igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, dok će boje SAD braniti Džon Izner, Sem Kveri, Bob i Majk Brajan.

Ali...

"Mogu sastavi i dalje da se mijenjaju, sve do naredne srijede, uoči žrijeba. Uz određena ljekarska opravdanja može da se promijeni tim, jer nije nemoguće da se neki igrač povrijedi ili razboli u narednih nedelju dana", kaže za MONDO selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović.

Dakle, nije isključena mogućnosti da vaš kolega Patrik Mekenro u posljednji čas pozove jednog od dvojice najboljeplasiranih igrača na ATP listi, Endija Rodika i Džejmsa Blejka? Naročito ovog drugog, za kojeg mediji vjeruju da će biti spreman da uskoči...

"Teoretski, šanse postoje, sve do srijede kada će i u slučaju povrede nekog igrača biti 'ćao', bez prava zamjene", kaže Obradović.

Ipak, on vjeruje da je Mekenro objavio zaista konačan sastav, uprkos što je njegov kolega na mjestu FED kup reprezentacije Dejan Vraneš doživio da dan pred žrijeb za meč sa Rusijom u Areni sazna da će Svetlana Kuznjecova ipak doputovati u Beograd.

"Pretpostavljam da niko od njih dvojice neće doći, iz više razloga. Na prvom mjestu, Rodik i Blejk su dobri prijatelji sa Kverijem i Iznerom, koji su već unijeli izmjene u svoj ATP kalendar zbog Dejvis kupa. Ne vjerujem da bi zbog dobrih odnosa učinili da jedan ili obojica 'izvise' za mjesto u timu. To ne bi bilo fer i ne vjerujem da bi im to uradili", kaže Obradović i dodaje:

"Uz to, Amerikanci su pomalo razmaženi, imaju i problem sa sujetom. Zaista vjerujem da je Blejk, poslije prošlogodišnjeg poraza od Hrvata u Poreču, rekao da više neće igrati za Dejvis kup reprezentaciju, ukoliko se bude igralo na šljaci. Siguran sam da ne želi da mu se ponovi Poreč", rezonuje Obradović.

Blejk je bio prvi reket tima SAD u prošlogodišnjem četvrtfinalu, kada su Hrvati u porečkoj dvorani Žitika postavili šljaku i izborili pobjedu za polufinale. Blejk je u prvom meču izgubio od Ive Karlovića sa 3:2, iako je vodio sa 2:0 u setovima, a potom je bio poražen i u nedelju od Marina Čilića sa 3:1, poslije čega je susret bio riješen u korist naših komšija.

Bio je to prvi put od 2005. godine da Amerikanci nisu ušli u polufinale. Prije tri sezone, oni su u finalu pobijedili Rusiju u Portlandu (4:1), a potom je nastupila vladavina Španije.

Ipak, najprestižnija evropska kladionica Vilijam Hil, dodijelila je Srbiji ulogu favorita za osvajanje ovogodišnje "salatare", u 99. izdanju Dejvis kupa.

Britanci su za eventualni trijumf Srbije odredili kvotu od 3,75, Španci su drugi favoriti sa 4,50, a Argentinci treći (7.00). Slijede Francuska i Češka (7.50), Rusija (8.00), SAD (11.00), Hrvatska (13.00), Švajcarska (15.00), Njemačka (23.00), Švedska (41.00), Čile (51.00), itd.

TSS odlučio je da u Areni postavi šljaku, jer je u svijetu tenisa opšte poznato da Amerikanci nemaju tenisera koji je specijalista za zemljane podloge. Sem Kveri je oduševljen što će konačno dobiti priliku da debituje za DK tim Amerike, dok je Džon Izner do sada igrao dva puta i doživio dva poraza, oba na šljaci.

Jedini koji ne biraju podloge ni kada prave kalendar, ni kada osvajaju titule su braća Brajan, koji će biti veliki aduti Amerikanaca u dublu.

Kapacitet Beogradske arene za teniske mečeve je 19.900 mjesta, a igraće se sa lopticama marke "Head ATP". Biće to treći nastup Srbije u Svjetskoj grupi. U prva dva, nisu uspjeli da prođu prvo kolo, jer smo za protivnike imali Rusiju u Moskvi i Španiju u Benidormu.

Prvi put, Srbija je domaćini u prvoj rundi, a ukoliko Đoković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić eliminišu oslabljene rekordere po broju titula u DK (32), u četvrtfinalu od 9. do 11. jula ove godine, za protivnika imaće pobjednika meča Ekvador - Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC