• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI (hokej): "Bivša braća" kroz iglene uši

Česi i Slovaci ubjedljivo vodili protiv Letonaca i Norvežana, koji su stizali do izjednačenja, ali ipak izgubili. Janki zlato u veleslalomu.

 ZOI (hokej): "Bivša braća" kroz iglene uši Izvor: MONDO

Nije bilo iznenađenja u utakmicama osmine finala muškog hokejaškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, pa će se u četvrtfinalu sastati Češka - Finska, Kanada - Rusija, Slovačka - Švedska, SAD - Švajcarska.

Međutim, nije sve išlo glatko za favorite u noći između utorka i srijede. Domaćin je lako izašao na kraj sa Nijemcima (8:2), dok su preostala tri meča obilovala uzbuđenjima.

Češka se namučila sa Letonijom iako je poslije prve trećina imala prednost od 2:0. Letonci su u trećoj dionici uspjeli da izjednače, ali su Česi poslije produžetaka ipak stigli do četvrtfinala - 3:2.

I Slovačka je poslije uvodnih 20 minuta imala vođstvo od dva gola (3:1) i uspjela da ga prokocka. Norvežani su u drugoj trećini izjednačili, ali su Slovaci, baš kao i njihova "bivša braća" stigli do pobjede. Gol odluke djelo je Miroslava Šatana, igrača NHL ligaša, Bostona - 4:3.

Švajcarci su eliminisali Bjeloruse tek poslije izvođenja penala.

Rezultati osmine finala:

Slovačka - Norveška 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Kanada - Njemačka 8:2 (1:0, 3:1, 4:1)
Češka - Letonija 3:2 (2:0, 0:0, 0:2, 1:0)
Švajcarska - Bjelorusija penalima 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)

Trijumf Janke u veleslalomu




Švajcarc Karlo Janka osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u veleslelomu u kome je prošle godine postao i prvak svijeta.

Janka je vodio već poslije prve trke i do najvišeg stepenika pobjedničkog postolja stigao ukupnim vremenom od dva minuta i 37,83 sekunde.

Drugi je kroz cilj prošao Norvežanin Kjetil Jansprud sa 39 stotinki zaostatka. Bronzanu medalju osvojio je još jedan takmičar iz Norveške, Aksel Lund Svindal, sa vremenom koje je bilo 61 stotinku lošije od pobjedničkog.

Svindal je, ipak, izjednačio rezultat Bodea Milera iz SAD osvajanjem treće medalje u Vankuveru. Prethodno je 27-godišnji Svindal pobijedio u super-kombinaciji i bio drugi u spustu.

Miler nije ni završio veleslalom, pošto je u prvom nastupu izletio sa staze.

Austrijanci odbranili zlato u nordijskoj kombinaciji

Muška reprezentacija Austrije bila je najbolja u nordijskoj kombinaciji.

Ekipe su se takmičile u ski skokovima i kros kantri štafetnoj trci na četiri puta pet kilometara. Zlatnu medalju za Austriju vremenom od 49 minuta i 31,6 sekundi, osvojili su Bernard Gruber, Feliks Gotvald, Mario Šteher i David Krejner.

Austrijski tim je tako odbranio zlatnu medalju osvojenu prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Torinu.

Reprezentacija SAD osvojila je srebrnu, a selekcija Njemačke bronzanu medalju.

Ruskinje ubjedljive u štafeti


Ženska reprezentacija Rusije u biatlonu, u sastavu Svetlana Slepcova, Ana Bogalij-Titovec, Olga Medvedceva i Olga Zajceva, stazu od 24 kilometara prešla je za sat, devet minuta i 36,3 sekundi.

Rezultatom od sat, 10 minuta i 9,1 sekundu druge su bile takmičarke iz Francuske Mari Lor Brinet, Silvi Bekar, Mari Dorin i Sandrin Beli.

Njemice Kati Vilhelm, Simone Hausval, Martina Bek i Andrea Henkel stigle su treće, u vremenu sat, 10 minuta i 13,4 sekunde.

Kanađanka Mekajvor prva u ski krosu

Kanađanka Ešli Mekajvor pobjednica je takmičenja u ski krosu.

Ona zauzima drugo mjesto na svjetskoj rang listi u ski krosu za žene, a osvojila je šestu zlatnu medalju za Kanadu u Vankuveru.

Srebrnu medalju osvojila je Heda Bernsten iz Norveške, dok je bronza pripala Francuskinji Marion Žoseran. Posljednje, četvrto mjesto u finalu zauzela ja Austrijanka Karin Hutari.

Korejcu poklon od Kramera


Klizač iz Južne Koreje Li Sijung-hon napravio je iznenađenje u trci na 10.000 metara iako je kroz cilj prošao sa četiri sekunde zaostatka za favorizovanim Svenom Kramerom iz Holandije.

Kramer je, međutim, diskvalifikovan zato što na sredini trke nije zamijenio trake prema propisima.

Sijung-hon je pobjedu slavio još dok je svetski rekorder Kramer, nesvjestan greške, prolazio kroz cilj. Potom je i Kramer podigao ruke u znak slavlja, ali samo dok ga trener nije obavijestio o greški.

Zlatnu medalju Sijung-honu donio je rezultat od 12 minuta i 58,55 sekundi što je novi olimpijski rekord, pošto je prethodni, koji je 2002. godine na Igrama u Solt Lejk Sitiju postavio Holanđanin Johem Ujtehage, iznosio 12 minuta i 58,92 sekundi.

Srebro je rezultatom od 13 minuta, dve sekunde i sedam stotinki osvojio Rus Ivan Skobrev.

Branilac titule olimpijskog šampiona Bob de Jong, takođe Holanđanin, morao je da se zadovolji bronzom, pošto je za pobjednikom zaostao za 8,18 sekundi.

(Beta, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC