• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Južnji zaustavio Janka

Tipsarević poražen u četvrtfinalu od Mihaila Južnjeg (3:6, 4:6) poslije 92 minuta igre.

 DUBAI: Južnji zaustavio Janka Izvor: MONDO

Janko Tipsarević propustio je veliku priliku da napravi odličan rezultat u Dubaiju.

Poslije fantastične pobjede nad Endijem Marejom u srijedu, dan kasnije je eliminisan od Mihaila Južnjeg u četvrtfinalu, a da je prošao dalje, za finale bi se borio sa Jirgenom Melcerom.

Pravo na nadu da će se u Dubaiju igrati srpsko finale je bilo realno kada je Melcer iznenadio Marina Čilića (7:6, 7:5), ali je zatim Tipsarević "položio oružje" pred sedmim nosiocem.

Bio je to četvrti duel Tipsarevića i Južnjeg, a Rus je izjednačio na 2:2. Janko ga je dobio u Majamiju i Roterdamu 2008, a Južnji je bio bolji 2009. na domaćem terenu, u Moskvi.

Srpski teniser (39. na ATP) očigledno je bio umoran poslije dva naporna meča. U prvom kolu je savladao Italijana Andreasa Sepija (7:6, 7:5), a naročito ga je iscrpio maratonski megdan sa četvrtim teniserom svijeta, Endijem Marejom, koji je trajao dva i po sata u srijedu uveče. U četvrtak u popodnevnim satima, nije bilo svježine kod trećeg srpskog reketa.



Tipsarević je imao dvije brejk šanse koje nije iskoristio, a iskusni, 27-godišnji Južnji je svoju prvu priliku pretvorio u nedostižnu prednost. Poveo je 5:3, a zatim na svoj servis, poslije 45 minuta "upisao" prvi set.

U drugom setu je Rus prvi došao u situaciju da oduzme servis protivniku, ali nije uspio, baš kao što nedugo zatim nije uspio ni Janko.

Ipak, 15. igrač svijeta je napravio i drugi brejk na meču, slično kao i u prvom setu, stigao do 5:3. To je bilo kapitalno vođstvo, koje je "pretočio" u pobjedu poslije 92 minuta borbe.

S obzirom da je Tipsarević prošle godine u Dubaiju eliminisan u prvom kolu (tako je bilo u posljednja tri učešća), zaradio je 90 poena, sa kojima će u ponedeljak napredovati na ATP listi.

Turnir u Dubaiju ima nagradni fond 1.619.500 dolara, a pobjedniku je namijenjeno 383.000.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC