• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Krivične prijave protiv Novosađana

"To je očigledno jedini način da se spriječe akti nasilja na sportskim priredbama", stoji u saopštenju RK Crvena zvezda.

 ZVEZDA: Krivične prijave protiv Novosađana Izvor: MONDO

Još uvijek se ne stišava afera nastala oko incidenta na rukometnoj utakmici Vojvodina - Crvena zvezda, kada su navijača novosadskog kluba bacili "topovski udar" ispred klupe crveno-bijelih.

Rukometni klub Crvena zvezda se još jednom oglasio saopštenjem, ovaj put zbog nedoličnog ponašanja igrača Vojvodine po završetku utakmice u Šapcu.

U saopštenju se kaže da su igrači novosadaskog superligaša na kraju meča sa Metalopastikom pali na zemlju u cilju izrugivanja i omaložavanja huliganskog napada na klupu Zvezde, gdje je igrom slučaja trener Igor Butulija bio, kako se navodi, kolateralna šteta.

Beograđani su naglasili da su povrede njihovog trenera utvrđene od strane svih medicinskih institucija i da je još uvijek pod antibioticima i nadzorom ljekara.

"O stepenu moralnog odnosa RK Vojvodina, njihovog rukovodstva i navijača može se cjelokupna javnost uvjeriti, samo ako pogleda snimak na youtube.com, gdje navijači RK Vojvodina nakon incidenta, skandiraju neprestano 'Ubi, ubi Cigana', što dovoljno govori o tome da u skladu sa novim zakonom o sportu, moraju snositi zakonske posljedice."

Zvezda dalje ističe i to što rukovodstvo Vojvodine nijednom svojom izjavom nije osudilo ponašanje svojih igrača i navijača, već su, naprotiv, pohvalili "fantastičnu atomsferu".

"Takođe, poslije najnovijih izjava i saopštenja uprave novosadskog kluba i 'ljekara' neuropsihijatra, Branislave Bjelice (na tehničkom sastanku prije početka utakmice prikazala fotokopiju svoje diplome i predstavljena je kao zamjena licenciranog klubskog ljekara) i njihovih uvreda i neistina, naš Klub će podnijeti odgovarajuće krivične prijave, jer je to očigledno jedini način da se spriječe ovakvi akti nasilja na sportskim priredbama", navodi se dalje u saopštenju crveno-bijelih.

Trofejni klub ne želi više da učestvuje u polemikama oko incidenta, jer sve oko "skandaloznog događaja" treba da ispitaju nadležni državni organi i kompetentne stručne službe.

"Ukazujemo na ovo zato što rukovodstvo Vojvodine sebe stavlja iznad medicinskih i bezbjednosnih organa, dezinformiše i laže javnost."

"Očekujemo hitnu istragu i kažnjavanje svih izgrednika", zaključuje se u saopštenju RK Crvena zvezda.

Video možete pogledati na našem portalu: www.mondo.rs.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC