• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Još jedan preokret Đokovića

Drugi reket svijeta vratio se sa ivice poraza u četvrtfinalnom okršaju sa Ivanom Ljubičićem.

 DUBAI: Još jedan preokret Đokovića Izvor: MONDO

Novak Đoković nalazi se na dva koraka od odbrane trona na turniru ATP 500 serije u Dubaiju.

On je u četvrtfinalu savladao Hrvata Ivana Ljubičića (26. na ATP listi), peti uzastopni put u posljednje dvije godine - 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:0.

Novak će se u petak sastati sa boljim iz meča Markos Bagdatis (Kipar, 37) - Mihael Berer (Njemačka, 56) i svakako biti favorit za ulazak u finale.

Drugi teniser svijeta i najbolje rangirani teniser u Dubaiju - nakon odustajanja Rodžera Federera - pobjedio je Ljubičića po receptu iz meča sa Viktorom Troickim. Izgubio je prvi i "lutao" najvećim dijelom drugog seta, dok je u trećem prikazao dominantan tenis.

"Do polovine drugog seta, Ivan je bio svjetski broj dva, nisam mu ništa mogao. Ne znam kako sam pobjedio", izjavio je Đoković.

On je dodao da je "Ivan servirao rakete, a ja sam morao da ih vraćam najbolje što sam mogao".

Ljubičić je jedinu pobjedu u međusobnim susretima zabilježio prije tačno četiri godine u Zagrebu, kada Novak nije bio ni među 50 najboljih na svijetu. Poslije toga je bio nedodirljiv za iskusnog Banjalučanina, dobio ga je sva četiri puta, uz set-razliku 9:0.

Ali toj seriji je došao kraj u Dubaiju, gdje je Ljubičić maestralno odigrao uvodnih 40 minuta. Poslije početnog "ispitivanja snaga" (2:2) oduzeo je Đokoviću servis dva puta i dobio set serijom od 5:0 u gemovima!

Novak je obično prvi gubio strpljenje u dugim razmjenama udaraca sa osnovne linije, a protivnika je i servis služio znatno bolje.



Činilo se u drugom setu da će i Đokovićevo prezime biti stavljeno na listu eliminisanih favorita, na kojoj su se prethodno našli Marej, Davidenko, Conga i Čilić. Teško je srpski teniser osvajao gemove na svoj servis, ali ih je osvajao i nekako održavao rezultatsku ravnotežu.

A onda, bez ikakve najave, pri vođstvu od 5:4 stigao je do prvih brejk lopti na meču (15:40), Ljubičić je odmah pogriješio i bilo je to 1:1, vrijeme da se krene iz početka...

Ali Hrvat nije imao više "goriva" u rezervoaru. Čim ga je Novak "brejknuo" u drugom gemu, bilo je jasno da Ljubičić neće uspjeti da napravi još jedno iznenađenje, poslije pobjede nad Žo Vilfredom Congom u srijedu.

Zanimljivo je da je Ljubičić (26) najbolje rangirani teniser kojeg je Đoković savladao ove godine. Dan ranije to je postao Troicki (35), dok je u Roterdamu i na Australijan openu najzvučnija Novakova "žrtva" bio Švajcarac Mario Kjudineli (54).

Novak ima lijepu priliku da na pripreme reprezentacije za Dejvis kup duel sa SAD doputuje sa svojom prvom titulom u 2010.

REZULTATI ČETVRTFINALNIH MEČEVA

Jirgen Melcer (Austrija) - Marin Čilić (6, Hrvatska) 7:6, 7:5
Mihail Južni (7, Rusija) - Janko Tipsarević 6:3, 6:4
Novak Đoković (2) - Ivan Ljubičić 2:6, 6:4, 6:0
Markos Bagdatis (Kipar) - Mihael Berer (Njemačka)

POLUFINALE (petak): Melcer - Južni, Đoković - Bagdatis ili Berer.

U četvrtak su na programu bila i četvrtfinala u konkurenciji parova.

Španci Felisijano Lopez i Tomi Robredo, koji su na startu eliminisali Nenada Zimonjića i Danijela Nestora, bili su previše dobri za Janka Tipsarevića i Viktora Troickog - 6:3, 6:4.

Tako je takmičenje završio i posljednji srpski par, pošto su u prvom kolu poraženi Novak Đoković i Dušan Vemić.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 2,23 miliona dolara.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC