• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kim Ju-Na - perfekcija na ledu!

Najplaćenija sportistkinja na ZOI u Vankuveru, Kim Ju-Na iz Južne Koreje suvereno je osvojila zlatu medalju u umjetničkom klizanju.

 Kim Ju-Na - perfekcija na ledu! Izvor: MONDO

I ne samo to.

Prva dama planete na ledu popravila je sopstveni svjetski rekord za 18 poena u finalu, tokom kojeg je bodovan kratki program, a potom i slobodan program, koji sada iznosi 228,56 bodova! Nijedna klizačica u istoriji nije sakupila toliki broj bodova poslije kombinovanih programa, mada je i sistem bodovanja promenjen pre ZOI u Vankuveru i zbog toga je bilo mnogo polemike nakon što je muško finale pripalo Amerikancu Ivanu Lisačeku, ispred ruskog "mađioničara" Jevgenija Plušenka.

Ako je kod bodovanja u Lisačekovom, odnosno Plušenkovom slučaju bilo razloga za polemiku, u ženskom finalu nije postojao ni promil sumnje oko toga - koja takmičarka je bila najbolja.

Kako je Ju-Na (19 godina) završila svoj dugi program, svima je bilo jasno da je zlato njeno i ničije. Njoj je ovo zlatno odličje prvo olimpijsko u karijeri, a ujedno Sjedinjene Američke Države prvi put od 1964. godine ostale su bez medalje u ženskom finalu!

Ju-Na je donijela Južnoj Koreji prvu medalju na ZOI u sportu koji nije brzo klizanje. Tu Južnokorejci briljiraju i imaju deset medalja uveliko.

Srebro je uzela Japanka Mao Asada, sa 23 boda manje od pobjednice, dok je bronza pripala Kanađanki Žoan Roše. On je odlučila da nastupi u finalu, iako joj je majka umrla četiri dana prije toga. Na kraju, Roše je uspjela da donese Kanadi prvu olimpijsku medalju u umjetničkom klizanju još od Kalgarija 1988. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC