• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina protutnjala do Kupa

Odbojkaši Vojvodine maksimalnim rezultatom pobjedili Radnički iz Kragujevca i po dvanaesti put u istoriji postali osvajači Kupa države.

 Vojvodina protutnjala do Kupa Izvor: MONDO

Novosađani su na svom parketu, u maloj dvorani SPENS, za samo 76 minuta deklasirali Kragujevčane - 3:0, po setovima 25:23, 25:16, 25:19.

Ekipa Vojvodine nadmašila je aktuelnog šampionima u svim elementima odbojke. Imale su "lale" bolji servis, više poena iz bloka, znatno manje grešaka...

Prvi potpredsjednik OSS Nenad Golijanin uručio je zasluženi trofej Milošu Vemiću, kapitenu Vojvodine, koja je u polufinalu bila bolja od prošlogodišnjeg osvajača Kupa, Crvene zvezde.

Gosti su svoju šansu propustili u prvom setu finala.

Oni su dominirali na početku meča, konstantno imali prednost, na momente i ubjedljivu, ali su je na kraju prokockali. Vojvodina je od 19:22, uz pomoć dobrog servisa i bloka, stigla do 25:23 i povela.

Tim Slobodana Kovača djelovao je potpuno razbijeno u drugom dijelu utakmice i Vojvodina je vrlo brzo stigla do teško dostižnih 2:0.

Domaćin turnira prepustio je Kragujevčanima samo 16 poena. Pokušao je nekadašnji reprezentativac na klupi Radničkog da tajm-autima i izmjenama pokrene svoju ekipu, ali mu to nije uspjelo.



I treći set protekao je u sličnom ritmu.

Vojvodina je na prvom tehničkom tajm-autu imala prednost od 8:3. Radnički je na momente uspijevao da se približi na "minus dva" i to je bio njegov maksimum, jer su Novosađani bili sigurni u finišu.

Posljednji Kup Vojvodina je osvojila 2007. godine.

Kvartet timova koji je nastupio na završnom turniru u Novom Sadu, kroz nekoliko nedjelja će u plej-ofu rješavati i pitanje novog prvaka Srbije.

Dva kola prije kraja, na tabeli vode Radnički i Zvezda sa skorom 15-3, dok su Vojvodina i Partizan sa po devet pobeda i poraza na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji.

VOJVODINA: Mutapčija, Skundrić, Petrović, Mirosavljević, Vemić, M. Ivović, Radić, L. Čubrilo, Mrdak, N. Čubrilo, Jovović, Karup.

RADNIČKI: Z. Jovanović, Petković, I. Jovanović, Radović, I. Ivović, Čupković, Ilić, J. Ivović, Čedić, Maksimović, Pantelić (libero), Stevanović.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC