• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI (hokej): Zlato je kanadsko!

U spektakularnom finalu hokejaškog turnira u Vankuveru, Kanađani pobijedili SAD 3:2, "zlatnim golom" u produžetku.

 ZOI (hokej): Zlato je kanadsko! Izvor: MONDO

Kakvo finale hokeja na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru, kakva drama i pobjeda Kanađana nad Amerikancima u produžetku!

Završetak Igara u Vankuveru nije mogao da bude bolji. U finalu jednog od najatraktivnijih sportova (ne samo na Zimskim olimpijskim igrama), sudarili su se Kanada i SAD, a domaćinu je pripalo zlato poslije produžetka - 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0).

Pre nedelju dana, hokejaši SAD pobeijdili su Kanadu u hokeju prvi put posle 50 godina. Ali, to nije bilo finale. Ipak, na krilima te pobede, Amerikanci su se ponadali da bi poslije Lejk Plesida, odnosno poslije 30 godina ponovo mogli na najviše postolje...

Početak finalnog meča i njegov veći dio pripao je domaćinu. Vodili su Kanađani 2:0, ali su Amerikanci uspeli da smanje u drugoj trećini, da bi 24 sekundi prije kraja meča rizikovali i dobili. SAD su imale igrača više, iz igre je izašao i golman, da bi Zek Perizi, čiji je otac ironijom sudbine igrao za Kanadu na Olimpijskim igrama 1972. godine, doneo izjednačenje, pa se ušlo u produžetak.

Kanada je bila opasnija u produžetku, na mukama je bio golman Rajan Miler, a onda u 7. minutu i 40. sekundi dodatnog dela igre, erupcija oduševljenja - Sidni Krozbi postiže "zlatni gol" za Kanadu!

Džerom Iginla se nekako izborio za pak, dodao ga je Krozbiju koji potezom iz lakta šalje pak u mrežu nemoćnog Milera (kome za utehu ostaje da je proglašen za najboljeg igrača turnira). Zlato je na grudima domaćina! To je Kanađanima ukupno osma zlatna medalja u istoriji ZOI u hokeju, a Amerikanci su je poslednji put osvojili još 1980. godine.

Ujedno, Kanada je sa 14 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Vankuveru najuspješnija nacija. U ukupnom zboru medalja SAD su prve sa 37 medalja (devet zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih), Nemačka je druga sa 30 medalja (10 zlatnih, 13 srebrnih i pet bronzanih), a Kanađani imaju 26 (14 zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih).

U vrhu su i Norveška sa 23 medalje (devet zlatnih, osam srebrnih i šest bronzanih), Južna Koreja sa 14 (šest zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane)...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC