• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski bobista: Preživjesmo! Sad kod tate na roštilj

Najbolji plasman od srpskih sportista na ZOI u Vankuveru ostvarili su bobisti - osvojili su 18. mesto u konkurenciji 25 posada.

 Srpski bobista: Preživjesmo! Sad kod tate na roštilj Izvor: MONDO

Miloš Savić, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Vuk Rađenović činili su istorijski, prvi srpski bob tim.

"Bilo je vrlo, vrlo teško. Trka je bila neizvjesna jer je staza toliko komplikovana da nam je bilo teško da uopšte imamo kontrolu nad bobom! Htio bih da odam priznanje našem pilotu Vuku Rađenoviću, koji je taj dio posla odradio zaista maestralno, pa je tako nama ostalima olakšao posao", izjavio je "kočničar" Miloš Savić za "Alo".

Staza Visler nazvana je "stazom smrti" zbog pogibije gruzijskog sankaša Nodara Kumaritašviija i "izletanja" nekoliko bob posada.

"Na startu me je toliko uhvatila jeza da ništa nisam osjećao. Ni hladnoću, ni tremu, bukvalno ništa. Kroz glavu mi je samo prolazilo da treba dobro da poguramo bob i da sva četvorica na vrijeme utrčimo, da se lijepo spakujemo. Naravno, jedina želja mi je bila da 12. krivinu prođemo na sve četiri klizaljke".

Kobna krivina je nazvana "fifti-fifti".

"Samo mi je taj dio staze bio u glavi. Svi smo samo željeli da se ne prevrnemo. Sve ostalo je bilo manje važno. Dobro se završilo i tada sam samo pomislio da sreća prati hrabre, a bili smo hrabri svakako. Da li je bilo straha? Možda, ali vrlo smo dobro znali šta nas čeka i sve je trajalo dok nismo došli na start. Tada je svaki strah prestao i ostali smo fokusirani da postignemo što bolji rezultat i lijepo reprezentujemo zemlju".

Do mladog Kragujevčana je doprla vijest da se u rodnom gradu pratilo takmičenje u bobu.

"I čuo i čitao u novinama! Znam i da je tata obećao roštilj. Zbog svega toga, želio sam da u što boljem svjetlu reprezentujem prvo Srbiju, pa poslije i moj Kragujevac, ali i da obradujem svoju porodicu i drugare. Hvala svima što su bili uz nas, nadam se da ih nismo razočarali", završio je razgovor Miloš Savić.

(MONDO, foto Alo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC