• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Vojvodini bitka za drugo mjesto

Vojvodina dobila Beograd na Tašmajdanu 10:9 poslije velike borbe. Nemanja Ubović dao četiri gola za Beograd.

 VATERPOLO: Vojvodini bitka za drugo mjesto Izvor: MONDO

Vaterpolisti Vojvodine završiće takmičenje u Prvenstvu Srbije na drugom mjestu, jer su u derbi meču 7. kola savladali direktnog konkurenta, ekipu Beograda.

Na bazenu "Tašmajdan", Vojvodina je poslije velike borbe savladala Beograd 10:9 (2:3, 2:2, 4:2, 2:2) i sa tri boda osamila se na drugoj poziciji na tabeli, koje ne bi trebalo da joj bude ugroženo do kraja takmičenja.

U uzbudljivom meču, Beograd je propustio priliku da iznenadi favorizovanu Vojvodinu i prokockao je prednost koju je imao tokom većeg dijela meča.

Beograđani su poveli 3:1, potom su imali i peterac za 4:1, ali je Miloš Marinković sačuvao gol Vojvodine, pa su "lale" uspjele da se primaknu na gol manjka - 2:3.

U drugoj četvrtini, ponovo je Beograd stigao do dva gola prednosti i poveo 4:2, ali reprezentativci iz redova Vojvodine Srđan Vuksanović i Boris Vapenski vraćaju goste u igru - 4:4. Ipak, drugi dio igre završen je prednošću ekipe sa Taša 5:4.

Vojvodina je potom u trećoj četvrtini napravila preokret. Stigli su Novosađani do prvog vođstva 6:5, potom ga povećali na 7:5, ali je sjajni juniorski reprezentativac Srbije Nemanja Ubović ostavio Beograd u životu i u posljednjih osam minuta ušlo se sa golom prednosti za "lale" - 8:7.

Na početku posljednjeg dijela igre, Vojvodina je vezala dva gola i stekla veliku prednost od 10:7. Najpre Vapenski postiže gol za 9:7, a potom odlična akcija Srđana Vuksanovića i Miroslava Ranđića koji je bio hladnokrvni egzekutor.

Fenomenalni Nemanja Ubović, međutim, nije smatrao da je kraj. Sjajnim potezom oslobodio se čuvara i postigao svoj četvrti gola na meču, a potom je Beograd imao i napad sa igračem više da bi Mihajlo Korolija ponovo vratio neizvjesnost u meč - 10:9.

"Ajkule sa Taša", kako se nazivaju vaterpolisti Beograda, imale su šansu za izjednačenje, ali je novi napad sa igračem više loše organizovan, pa je udarac Korolije izblokiran. Dvadesetak sekundi prije kraja još jedan pokušaj Beograda, ali je golman Vojvodine bio na mjestu...

BEOGRAD: Nemanja Ubović četiri gola, Vedran Ćirković i Strahinja Rašović po dva, Mihajlo Korolija jedan.

VOJVODINA: Boris Vapenski i Miroslav Ranđić po tri gola, Srđan Vuksanović dva, Igor Kovačević i Miloš Vukičević po jedan.

Prvo mjesto u šampionatu "rezervisano" je a Partizan koji ima svih sedam pobjeda i sa 21 bodom ubjedljivo vodi. Vojvodina ima 15 bodova, Beograd 12, Student 5, Niš i TENT po 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC