• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilić: Malo bukmejkera igra tenis

"Tehnički i teniski smo jači od njih, ali sam u Dejvis kupu viđao i čudnije stvari", poručio je iskusni stručnjak pred meč sa Amerikancima u Areni.

 Pilić: Malo bukmejkera igra tenis Izvor: MONDO

Stručni savjetnik teniske reprezentacije Srbije Nikola Pilić slaže se sa konstatacijom da su "orlovi" favoriti u predstojećem susretu sa SAD.

Međutim, Pilić je dodao da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da je Dejvis kup "čudno takmičenje, u kojem je sve moguće".

"Imam iskustvo od skoro 50 godina u Dejvis kupu i za to vrijeme sam pet ili šest puta pobijedio Amerikance. Očekujem veoma težak meč, u kojem je Srbija favorit 'na papiru'. Imam osjećaj da će biti teško, ali bih volio da se varam", rekao je Pilić novinarima prilikom obilaska nove hale za tenis na Adi Ciganliji.

On se nije složio sa ocjenom da reprezentacija SAD u Beograd dolazi u oslabljenom sastavu.

"Ma koji oslabljeni sastav? Pa, (Sem) Kveri je u Memfisu dobio Rodika u trećem setu sa 6:1. Možda su slabiji po imenima, ali su u formi".



Pilić je podsjetio da rang igrača na ATP listi ne mora ništa da znači u okršajima nacionalnih timova.

"Sjećam se kada sam 2005. vodio Hrvatsku u Los Anđelesu. Nisu nam davali ni promil šansi, jer su Amerikanci imali 'drim-tim' sa Agasijem, Rodikom i braćom Brajan", podsjetio je na pobjedu Hrvata u prvom kolu i kasniji trijumf u cijelom takmičenju.

"Moramo da budemo veoma oprezni. Prvi dan biće veoma važan. Tehnički i teniski smo jači od njih, ali sam u Dejvis kupu viđao i čudnije stvari. Jedna od naših prednosti je to što ćemo igrati na šljaci. Dobra atmosfera u ekipi je važna, a igrači treba da imaju naboj prije nego što izađu na teren. Moraju da osjete da brane boje svoje zemlje", naglasio je Pilić.

Upitan je i kako komentariše procjene svjetskih kladionica da je Srbija favorit za osvajanje Dejvis kupa ove sezone.

"Bukmejkeri... Koliko njih ste vidjeli da su odigrali neki teniski turnir? Idemo korak po korak. Važno je da prvo pobijedimo SAD, a poslije ćemo vidjeti".

Pilić je dodao da ne razmišlja o mogućem duelu Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu. "Vatreni" se za vikend sastaju sa Ekvadorom.

"To bi bio vrlo otvoren duel, o kojem trenutno ne razmišljam. Potpuno sam koncentrisan kako da u petak zabilježimo dvije pobjede", zaključio je Pilić.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC