• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Voša i Zvezda će morati ponovo

"Propozicije su jasne, ako su oba kluba podjenako kriva za prekid, onda se igra novi meč", rekao je direktor lige rukometne lige Srbije.

 RUKOMET: Voša i Zvezda će morati ponovo Izvor: MONDO

Direktor rukometne Super lige Srbije, Vojislav Andrić, odlučio je da Vojvodina i Crvena zvezda odigraju novu utakmicu, nakon što je njihov duel 19. februara prekinut u 30. minutu, kada je u pravcu trenera crveno-bijelih Igora Butulije bačen topovski udar.

Iako su sudije Mošorinski-Pandžić ispraznile dio tribine gdje su se nalazili navijači Vojvodine, poslije 20 minuta prekida, predsjednik Beograđana Dobrivoje Glanović donio je odluku da se rukometaši Zvezde ne vrate na teren, uz obrazloženje da ne želi da se utakmica nastavi dok se ne sazna šta je sa trenerom.

U Zvezdi navode da je Butuliji prilikom incidenta oštećen slušni nerv. Pregledi su poslije utamice prvo obavljeni u novosadskoj Hitnoj pomoći, a nešto kasnije i u beogradskom kliničkom centru.

Andrić je ujedno kaznio Vojvodinu sa pet prvenstvenih ili kup utakmica igranja van Novog Sada ili u gradu udaljenom najmanje 100 kilometara od vojvođanske prestonice, dok su crveno-bijeli kažnjeni sa 200.000 dinara (oko 2.000 evra).

Klubovi imaju pravo da ulože žalbu na ovu odluku u roku od osam dana, a kada cijela procedura bude završena direktor Super lige će odrediti termin novog meča.

Rukovodeći se propisima Rukometnog savjeta Srbije, ali i međunarodnih organizacija, Andrić je utvrdio da su jedino sudije mjerodavne da procijene da li meč treba da bude trajno prekinut ili da se nastavi.

U ovom slučaju sudije su procijenile da meč može da bude nastavljen, nakon što je ispražnjen dio tribine sa navijačima domaćeg kluba, ali da Zvezda i pored toga nije željela da se vrati na parkert.

"Propozicije su jasne, ako su oba kluba podjenako kriva za prekid, onda se igra novi meč. Upravo iz sportskih razloga odlučio sam da obe ekipe na terenu pokažu ko je bolji i zato sam sve ovo želio da vratim u sportske okvire", istakao je Andrić.

Prema pravilniku o takmičenju i drugim disciplinskim propisima, klub koji je napustio teren i ne želi da nastavi utakmicu, može da bude kažnjen ili oduzimanjem tri boda ili do 250.000 dinara (2.500 evra).

"Nisam želio da oduzimam nijedan bod, a mogao sam. Takođe, nisam želio da direktno odlučim o regularnosti prvenstva, zato je najbolje da se sve vrati u sportski okvir. Nadam se da se klubovi neće žaliti".

Zvezda je u više navrata saopštila da neće igrati novi meč, ali direktor Super lige to nije želio da komentariše.

"Otom-potom. Da sačekamo prvo odluke klubova o žalbama", zaključio je Anrić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC