• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Autsajder Mekinro "tipuje" tri pobjede

Selektor SAD svestan da je njegov tim autsajder, ali veruje u trijumf. Bogdan Obradović podsjeća na 32 američke titule.

 DK: Autsajder Mekinro "tipuje" tri pobjede Izvor: MONDO

Srbi su se namjerili na najtrofejniju naciju u Dejvis kupu. Amerikanci su "salataru" osvajali čak 32 puta, a srpski prethodnici (Jugoslavija) je uspjela samo tri puta da stigne do polufinala (1988, 1989. i 1990).

Međutim, stvari sada stoje potpuno drugačije. Uoči meča 1. kola Svjetske grupe u Beogradskoj areni (od 5. do 7. marta), favorit je Srbija.

Toga su svjesni i gosti.

"Znamo da smo autsajderi, jer naspram sebe imamo jakog protivnika. Novak Đoković je drugi igrač svijeta. To je za nas veliki izazov. Osjećamo pritisak da moramo da pobijedimo... Sve je moguće", ocijenio je selektor SAD, Patrik Mekinro.

Sve je izvjesnije da iznenađenja u sastavu američke ekipe neće biti, jer je srijeda posljednji dan za izmjene na spisku, a Endi Rodik i(li) Džejms Blejk skoro sigurno se neće pojaviti u Beogradu, pa će u singlu igrati Džon Izner (20. ATP) i Sem Kveri (22), kojima šljaka nikako "ne leži".

Međutim, Amere ne napušta optimizam.

"Nadam se da ćemo dobiti tri meča. Imam dovoljno iskustva da ne želim da predviđam kada će to da se dogodi, da li poslije prvog, drugog ili trećeg dana. Očekivanja bi bila nerealna", poručio je Mekinro i dodao da su Izner i Kveri u odličnoj formi u posljednjih šest mjeseci.

Jasno je da najveće nade polaže u najbolji dubl svih vremena, braću Brajan.

"Srećan sam što sam u Beogradu. Ovo je najbolji teren na kome smo igrali. Meč će biti jako težak, jer igramo protiv Nenada Zimonjića, koga izuzetno cijenim", rekao je Bob Brajan.

Zanimljivo je da gosti hvale podlogu "na sva usta", a kada je prethodni put postavljen šljakasti teren, na meču sa Australijom, Lejton Hjuit se žalio.

Majk Brajan se nadovezao rekavši da ne zna ko će biti Zimonjićev partner u dublu.

"Već smo igrali protiv Novaka, ali mislim da je i Janko Tipsarević veoma dobar dubl igrač".

Džon Izner će prvi put igrati za Dejvis kup reprezentaciju SAD.

"Moji ciljevi su bili da budem među 20-ak najboljih igrača svijeta i da igram za Dejvis kup reprezentaciju i to sam uspio. Nadam se da će se i ostale želje ostvariti", istakao je 206 centimetara visoki igrač.

Sem Kveri je do sada jednom igrao za SAD.

"Trudićemo se, daćemo sve od sebe. Na Boba i Majka gledamo kao na naše vođe. Nadam se će sve biti dobro", priznao je Kveri.

OBRADOVIĆ: BEZ POTCENJIVANJA

S druge strane, srpski tim je kompletan poslije dolaska Novaka Đokovića iz Dubaija. Selektor Bogdan Obradović vjeruje da će drugi reket svijeta uspjeti da se oporavi od napora do petka.

"Sigurno je da očekujem pobjedu. Imamo već tri godine iskustva igranja u Svjetskoj grupi. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, jer bez navijača nećemo imati snagu kakvu možemo da imamo", jasan je Obradović.

On ne potcjenjuje rivala iako je došao u znatno oslabljenom sastavu.

"Amerikanci su najuspješniji u istoriji takmičenja. Iako su došli sa dvojicom igrača bez mnogo iskustva u Dejvis kupu, imaju najbolji dubl u istoriji", podsjetio je Obradović.

Takođe, selektor je poručio da još nije odlučio ko će, pored Novaka Đokovića, igrati singl meč u petak, Viktor Troicki ili Janko Tipsarević.

(MONDO, foto TSS, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC