• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOKEJ: Maribor spasio čast Slovenaca

Hokejaši Partizana ostali bez titule u Slohokej ligi. Maribor je i u Beogradu pobijedio 3:2.

 HOKEJ: Maribor spasio čast Slovenaca Izvor: MONDO

Malo je nedostajalo da u debitantskoj sezoni u Slohokej ligi, ekipa beogradskog Partizana postane šampion tuđe lige.

U finalu slovenačke lige, Partizan se namjerio na Maribor, silno pojačan pred odlučujuće duele (došla gotovo cijela ekipa Bleda).

Maribor je u prvom meču finala pobedio 3:2, a onda je i u revanšu u Beogradu ostvario identičan trijumf 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) i osvojio trofej u Slohokej ligi.

Crno-bijelima je u finalnim duelima nedostajala sreća, ali i koncentracija. U Mariboru su primili gol u posljednjem minutu i izgubili, a ni revanš u Beogradu nije počeo ništa bolje. Već u devetoj sekundi(!) Maribor je poveo, poslije greške golmana Partizana Martina Šureka koji je zagubio pločicu iza svog gola, a Jaka Ankerst je spretno reagovao i dodatno zaledio pristalice crno-bijelih.

Maribor je poslije vodećeg gola kontrolisao igru, a crno-bijeli su se sabrali oko desetog minuta, kada su prvi put na meču imali igrača više. Grobari su osjetili da je ekipi potrebna pomoć i glasnim navijanjem pokušali su da joj uliju snagu.

Partizan nije dobro izgledao u prvoj trećini. Nedovoljno agresivan, stegnut, u grču, sporo je ulazio u polje protivnika, a u odbrani je bilo dosta grešaka.

Druga trećina mnogo uzbudljivija i sadržajnija. Najprije je ruski partizanovac Pavel Popravko pogodio prečku, u narednoj akciji Maribor preti crno-bijelima, ali je golman Martin Šurek sjajno intervenisao i "naložio" Grobare da budu još glasniji.

U sedmom minutu druge trećine, odnosno 27. minutu utakmice, Partizan je izjednačio. Uroš Sibinović je povukao napad, odbrana Maribora je odbila pak, a odbitak je pokupio Marko Milovanović i postigao gol.

Tri minuta kasnije, odlična akcija Mariborčana, ali je Šurek ponovo sačuvao gol, da bi u kontranapadu Pavle Ogrizović odlično proigrao Marka Sretovića, ali je on promašio prazan gol. Gotovo identičnu situaciju crno-bijeli su imali koji minut kasnije, ali je Marko Milovanović učinio isto što i njegov imenjak.

Odlično je igrao Partizan u tom dijelu igre, ali pak jednostavno nije želio da uđe u gol.

I u trećoj četvrtini napadi i šanse pred oba gola, a Maribor je ponovo poveo u 11. minutu tog dijela igre (51. minut). Partizanu je isticalo vrijeme koje je imao sa igračem više, Maribor je krenuo u napad sa dvojicom hokejaša, Šurek je uspio da odbije pak poslije prvog udarca, ali je Danijel Terenta bio na pravom mjestu i ubacio ga u mrežu.

Partizan je potom imao dve velike šanse pred golom gostiju, a na manje od dva minuta prije kraja beogradski tim je izjednačio sjajnom akcijom Tibora Šnajdera i Marka Andrea Furnijea, koji je pogodio.

A potom se ponovila istorija - kao i u prvoj utakmici, opet greška hokejaša Partizana, izgubili su pak, Slovenci su izveli kontru, a Denis Kadič *(najbolji strelac lige) je 30 sekundi prije kraja postigao gol koji je njegovoj ekipi donio titulu.

Na kraju meča veliki aplauz hokejašima Partizana za odličan nastup u debitanstkoj sezoni u Slohokej ligi.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC