• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Zaslužio sam drugo mjesto, sad hoću na prvo

Najbolji srpski teniser tvrdi da ima samopouzdanje, ali da je svjestan da mora još da napreduje da bi dostigao Rodžera Federera.

 Đoković: Zaslužio sam drugo mjesto, sad hoću na prvo Izvor: MONDO

Novak Đoković ponovo napada Indijan Vels, koji je osvojio 2008. Prošle godine je eliminisan od Endija Rodika u četvrtfinalu, a sada započinje američku turneju kao drugi teniser svijeta.

Na drugo mjesto ATP liste dospio je 1. februara.

"To je veliki uspjeh. Dugo čekam da budem drugi i vjerujem da sam zaslužio. Osjećam da mogu više. Moj životni cilj je da budem najbolji na svijetu, a imam dovoljno samopouzdanja naročito sada kada sam drugi", poručio je Đoković.

U Indijan Vels je stigao poslije rovovske borbe i trijumfa u Dejvis kupu na reprezentacijom SAD poslije kojeg se Srbija domogla četvrtfinala i duela sa Hrvatskom.

Đoković je sada na korak od vladara svjetskog tenisa, Rodžera Federera. Da bi ostvario svoj "životni cilj" moraće da "preskoči" Švajcarca.

"On je sposoban da menja varijacije u igri. Najbolje se osjeća na osnovnoj liniji, ali može da igra i "servis-volej" i to mu daje mentalnu prednost nad protivnikom. Ima sposobnost da bira opcije. Volio bih da i ja mogu", priznao je Đoković.

Tod Martin, koji radi sa Đokovićem pored prvog trenera Marjana Vajde, o svom učeniku je rekao:

"Novak ima velike ambicije. Da bi ih ostvario, mora da doda još ofanzivnih elemenata u igru. On ima prirodno sjajan ritern i dobru defanzivnu igru, ali mora da bude ofanzivniji", objasnio je Martin.

Kao drugi nosilac, Đoković je slobodan u prvom kolu turnira u Indijan Velsu (nagradni fond 3.645.000 dolara). U drugom će se sastati sa boljim iz duela Mardi Fiš (SAD) - Mihael Berer (Njemačka), a u trećem bi ga vjerovatno čekao 25. nosilac, Njemac Filip Kolšrajber...

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC