• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Srpkinje upucale dva zlata

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković osvojila je zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

 STRELJAŠTVO: Srpkinje upucale dva zlata Izvor: MONDO

Veličkovićeva, koja je debitovala na prvenstvu Evrope kao seniorka, iako je još juniorka, osvojila je zlato sa 486,6 krugova (385), a u finale je ušla sa četvrte pozicije.

Srebrnu medalju osvojila je Sofija Čonka iz Mađarske sa 485,3 (384) a bronza je pripala Bjeloruskinji Viktoriji Čajki sa 484,3 (387) krugova.

Veličkovićeva je ranije danas sa reprezentativkama Srbije osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji u gađanju vazdušnom puškom. Pored nje, nastupile su Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

"Dobro sam gađala plejof, pratila sam i šta se dešava na drugim mjestima, pogotovo na pozicijama vodećih, jer sam sa četvrte linije imala dobar pregled. Osokolila me je i zlatna ekipna medalja, jer smo na EP došle po jedan trofej, pa sam bez opterećenja gađala u finalu", rekla je Veličkovićeva, koja je poslije takmičenja otišla na doping kontrolu.

To su prve zlatne medalje pištoljem za seniorsku reprezentaciju Srbije. Ekipna zlata osvajala je reprezentacija Jugoslavije 1991. godine u Mančesteru i godinu dana kasnije u Budimpešti, srebro u Arnhemu 1990. dok je bronza osvojena 1995. u Vanti u Finskoj.

Predsjednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas ženskoj reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Najiskrenije vam čestitam na osvajanju zlatnog odlicja. Želim vam puno uspjeha u budućnosti", poručio je predsjednik Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC