• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Andrea Arsović evropski šampion

Reprezentativka Srbije u streljašvu Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji seniorki na Evropskom prvenstvu u Merakeru u Norveškoj.

 STRELJAŠTVO: Andrea Arsović evropski šampion Izvor: MONDO

Ona se takmičila u disciplini vazdušna puška, pogodivši ukupno 501,4 i u osnovnom dijelu 398 krugova.

Arsović je za 0,1 krug pretekla Njemicu Beatu Gaus, dok je za 0,2 kruga bila bolja od Džesike Mager, takođe iz Njemačke.

Prošle godine na EP u Pragu, Andrea Arsović je zauzela četvrto mjesto i to poslije raspucavanja 11. dijabolom.

"U Pragu nisam imala sreće, a ovdje se sve uklopilo" rekla je Andrea Arsović, čiji je trener u beogradskom Partizanu Dragan Donević.

"U osnovnom dijelu sam imala dvije 'devetke' elektronski mjereno 9,9, što znači da sam za dlaku promašila svjetski rekord od 400 krugova. U finale nisam ušla s ciljem da jurim medalju, o kojoj nisam ni razmišljala, iako smo nas tri imale isti rezultat od 398 krugova, već da otpucam najbolje što mogu. Poslije treće dijabole izbila sam na prvo mjesto i dobro je išlo do devete kada sam pogriješila, ali je i 9,8 bio dobar pogodak za ovakvo finale. Desetu dajabolu sam opalila pod velikim pritiskom. Imala sam 0,5 krugova prednosti, ali nisam imala pravo na grešku. Opalila sam 9,7 što je, kako se kasnije pokazalo, na sreću bilo dovoljno za prvo mjesto", ispričala je Arsović finalni put do zlata.

Arsović, Gaus, koja je lani bila druga, i prošlogodišnja šampionka Evrope Hrvatica Pejčić, ušle su u finale sa po 398 krugova. Pejčićeva je završila na četvrtom mjestu poslije slabog finala. Gaus je u dva posljednja metka 10,7 i 10.1 opasno priprijetila Arsovićevoj, ali je srpska reprezentativka za deseti dio kruga ipak osvojila zlato i 3.000 evra.

Ovo je tek treća pojedinačna evropska medalja za seniorke u disciplini vazdušna puška u istoriji srpskog streljaštva. Prvo, srebrno odličje, osvojila je 1994. u Strazburu Lidija Mihajlović, a drugo, bronzano, Aleksandra Ivošev u Budimpešti 1996. godine.

Ženska seniorska ekipa u disciplini vazdušna puška, uz malo sreće, mogla je do medalje. Završile su na šestom mjestu sa 1.180 krugova (Andrea Arsović 398, Aranka Binder 393 i Jelena Živković 389), a do bronzanih Ruskinja dijelila su ih dva kruga.

Zbog porodičnih razloga u ekipi nije bila Lidija Mihajlović.

Šampionke Evrope su postale Njemice koje su prošle godine u Pragu bile treće. Srbija je prošle godine bila peta.

Muška seniorska reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem osvojila je četvrto mjesto sa 1.729 krugova (Andrija Zlatić 579, Damir Mikec 577, Dimitrije Grgić 573) i do bronzane medalje nedostajalo im je pet krugova. Prošle godine u Pragu bili su drugi.

Prosjek od nešto manje od 580 krugova donio je Rusiji zlatnu medalju. Drugi su prošlogodišnji "bronzani" Ukrajinci, a treći šampioni iz Praga 2009. Slovaci.

Najbliži finalu bio je prošlogodišnji šampion Evrope Andrija Zlatić kome je nedostajao krug za ulazak u osam najboljih. Imao je 579 krugova, a finale je vrijedilo 580 krugova.

Zlatić je odlično počeo dvije serije po 97, a onda su došle dvije serije po 94 i bez obzira na sjajan finiš (98 i 99) nije uspio da se nađe u finalu.

Mikec je sa dvije loše serije od po 94 kruga (94, 99, 97, 97, 96, 94) prokockao ulazak u plej of završivši na 16. mjestu sa 577 krugova. Dimitrije Grgić je gađao ujednačeno (94, 97, 95, 96, 96, 95), ali dovoljno samo za 573 kruga i 34. mjesto u konkurenciji 62 seniora.

Titulu je osvojio, prošlogodišnji vicešampion, Italijan Mauro Badarači.

"Ovo je najljepši završetak prvenstva Evrope na kome je Srbija osvojila četiri zlatne medalje" ocijenio je selektor Zoran Stojiljković.

On je istakao da je Andera Arsović "stasala u istinskog šampiona".

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC